kabmin-unormuvav-viplatu-pensiy-viyskovosluzhbovtsyam-silovikh-struktur

Кабмін унормував виплату пенсій військовослужбовцям силових структур

 • 41268 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Кабінет міністрів України унормував питання виплати пенсій і грошової допомоги військовослужбовцям силових структур. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Так, на засіданні уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393", згідно з якою порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, а також членам їхніх сімей приведено у відповідність до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Зазначено, що цей нормативно-правовий акт забезпечує право на зарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три місяці) часу проходження служби, протягом якого особа брала участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи в районах та у період здійснення зазначених заходів, а також доповнено порядок обчислення вислуги років новоствореною силовою структурою – Службою судової охорони.

Як повідомляв УНН, уряд запровадив механізм виплати середнього заробітку особам, уповноваженим на виконання функцій держави, які зникли безвісти за особливих обставин.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Пристайка призначили заступником глави АП

     • 14049 переглядiв

    Пристайка призначили заступником глави АП

     • 7964 переглядiв

    Кабмін ухвалив рішення про відокремлення ГТС

     • 32768 переглядiв