kabmin-znizit-normu-spozhivannya-gazu-do-3-28-kub-m

Кабмін знизить норму споживання газу до 3,28 куб. м

 • 14632 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на вчорашньому засіданні підготував проект постанови про зниження норми споживання газу при відсутності лічильника з 3,29 куб. м до 3,28 куб. м на одну людину для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням, передає УНН.

Кабмін має намір скасувати пункти 1-3 постанови №63 від 30 січня 2019 року, яким було встановлено норму 3,29 куб. м, ввівши в силу нову знижену норму 3,28 куб. м.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів прийняв рішення про зниження норм споживання газу з нинішніх 9,8 до 3,29 кубометрів газу на людину в місяць.

Раніше Міненерговугілля запропонувало змінити норми споживання природного газу населенням, якщо не встановлений газовий лічильник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нафтогазі" заявили, що спроби газзбутів стягнути стару заборгованість незаконні

Нагадаємо, на думку міністра соцполітики Андрія Реви, платіжки з підвищеними тарифами за газ, які прийшли людям, є незаконними, і платити за них не потрібно.

"Нафтогаз України" звинувачує в підвищенні платіжок за газ в будинках, де не встановлені лічильники, бізнесмена Дмитра Фірташа і Міністерство палива та енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нафтогазі" повідомили, скільком абонентам потрібні лічильники газу

Українські Національні Новини

Економіка