kanadski-doslidniki-viyavili-scho-antitila-do-covid-19-zberigayutsya-misyatsyami-y-navit-rokami

Канадські дослідники виявили, що антитіла до COVID-19 зберігаються місяцями й навіть роками

 • 19797 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Нові дослідження канадських науковців свідчать, що імунітет до коронавірусної хвороби COVID-19 захищає людину не просто місяцями, а навіть роками. Про це пише globalnews.ca, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від цього може залежати життя: чому на початку захворювання COVID-19 треба здати ІФА-тест на антитіла.

Науковий співробітник Дослідницького інституту Луненфельда-Таненбаума (LTRI) лікарні Торонто Харт Джексон вже понад десять місяців має стійкий імунітет до COVID-19. Про це свідчить наявність у нього антитіл до коронавірусу.

"Ми знаємо кількох людей, які були заражені ще у лютому, і вони все ще мають досить багато антитіл", - зазначила біохімік і старший дослідник LTRI Ен-Клод Гінграс.

І хоч дослідники відмічають незначне зниження нейтралізувальних антитіл, але це відбувається у перехворілих дуже повільно.

Так, свіжі дані показують, що рівень антитіл до COVID-19 досягає піку приблизно через чотири тижні, але залишається відносно стабільним серед усіх вікових груп протягом принаймні восьми місяців (період, за який доступні дані про новий коронавірус).

А дослідження COVID-19 у мавп показало, що навіть відносно низький рівень антитіл був достатнім для їхнього захисту від повторного зараження.

"Виходячи з кривих розпаду цих імунних реакцій, ми можемо передбачати, що імунітет до вірусу повинен тривати кілька років, принаймні до того вірусного варіанту, на який він виробився. Тож це чудова новина", - розповіла імунолог медичного факультету Університету Торонто Дженніфер Гоммерман.

До слова, нові дослідження роблять актуальними питання, чи не повинні 600 тисяч перехворілих на COVID-19 канадців з антитілами отримати більше свободи пересування, а також можливість відвідувати своїх важкохворих інфікованих коронавірусом родичів.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Україна посідає 120 місце з розвитку фінансового ринку

     • 15878 переглядiв