kazakhstan-viddati-ne-mozhna-bo-tse-bude-takiy-podarunok-yak-ukrayina-dlya-ameriki-i-nato-lukashenko

Казахстан віддати не можна, бо це буде такий подарунок, як Україна для Америки і НАТО - Лукашенко

 • 34927 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Олександр Лукашенко на тлі протестів і відправки "миротворчої місії" ОДКБ заявив, що "Казахстан віддати не можна" — швидше за все, кажучи про країни заходу. Про це самопроголошений президент Білорусі заявив сьогодні на нараді, пише УНН з посиланням на відео, опубліковане Telegram-каналом "Пул першого".

Цитата

“Ми розуміємо прекрасно, що Казахстан віддати не можна. Навіть наші журналісти прямо сказали - ну, не можна його віддати і все. Тому що це буде такий подарунок, як Україна для Америки і НАТО. Тому я хочу, щоб ви зрозуміли правильно, чому прийнято рішення про введення Білоруссю миротворчих сил", — заявив Лукашенко.

Деталі

Він також повідомив, що попросив президента Росії Володимира Путіна надати літаки для перекидання техніки.

"Йде перекидання військ зараз туди ешелонами з Москви, і наші хлопці будуть з Мінська вилітати, наша рота миротворча", - сказав самопроголошений президент.

Додамо

Раніше три з п'яти країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) заявили про намір відправити свої сили в Казахстан в рамках "миротворчої місії". Вранці в четвер стало відомо, що силовики з Росії вже прибули в країну.

Режим Білорусі також заявив про намір направити в країну контингент.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні ладу в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме всі країни, які входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним і президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що в постійному контакті знаходяться лідери всіх країн ОДКБ.

Українські Національні Новини

Політика