keramika-mebli-santekhnika-stalo-vidomo-chi-vplinuv-koronavirus-v-italiyi-na-postavki-v-ukrayinu

Кераміка, меблі, сантехніка: стало відомо, чи вплинув коронавірус в Італії на поставки в Україну

 • 33238 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. За останні кілька днів зі спалахом коронавірусної інфекції зіткнулися промислові регіони північної Італії, такі як Ломбардія, Венето і Емілія-Романья. Ці регіони забезпечували замовників по всьому світу необхідними будматеріалами і предметами інтер'єру для дому, у тому числі й українських. Кореспондент УНН вирішив дізнатися, чи позначився коронавірус, що вже поширюється, на італійському виробництві і на українських поставках.

Так, експерти в декількох сферах ринку, що надають послуги замовлення та транспортування італійських товарів в Україну, вважають, що причин для паніки немає, проте, деякі занепокоєння всередині сфери все-таки є. Зокрема, вони пов'язані з імовірністю того, що постачальників можуть не випустити з Італії в Україну, а також із затримками в роботі виробництв-партнерів.

Експерт меблевого ринку Артур, який займається поставками з Італії, вважає, що з виробництвом ніяких нюансів ще не виникало.

"Ще рано... Виробництва в Італії не закриті, вони працюють в стандартному режимі, тому і на півночі, і на півдні, і в центрі - проблем з постачаннями не існує. Але це не означає, що їх не буде через тиждень, через місяць і так далі. Проблема дійсно існує, оскільки з кожним днем ​​кількість заражених зростає. Ломбардія і Венето - це, по суті, два регіони, які найбільше виробляють меблі та комплектуючі. І вже ходять чутки про скасування квітневої меблевої виставки у Мілані. На сьогодні можу сказати, що ми беремо участь в одній виставці з 26-29 числа, і наші італійці, які повинні приїхати - у них вже рознарядка не виїжджати за кордон", - розповів Артур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційка, вимірювання температури на вході, закриті спортзали і кафе: як зараз живе Мілан

Він повідомив, що поки не непокоїться щодо поставок і робочих візитів співробітників до Італії, а також додав, що 70-80% індустрії зосереджені саме у цих регіонах - Ломбардії і Венето.

Своєю чергою, Олексій, який займається поставками в Україну італійської сантехніки та кераміки, вважає, що причин для занепокоєння немає, проте відзначає наростаючу паніку.

"Вся ця інформація почала поширюватися вчора. Окрім паніки, ми поки ще нічого не відчули. Жодна наша фабрика не повідомляла, що вона закрита на карантин або не працює, або не обслуговує наші замовлення. Єдине, що вчора в телефонній розмові з одним з менеджерів фабрики, що розташована на півночі Італії, сказала: якщо все буде так швидко розвиватися - порушать питання про віддалену роботу на фабриці. Йдеться про персонал, який обробляє замовлення, відвантажує товари", - розповів Олексій.

Він зазначив, що навіть короткочасна зупинка роботи в сфері з виробництва плитки - це величезні збитки.

"Якщо виробництво призупиниться, у нашій сфері товарів - це дуже великі збитки. Плиткова фабрика працює 24/7, і для керамічної плитки використовуються печі довжиною 100-150 м, і ця піч не повинна затухати ні на хвилину, тому що її запустити заново коштує дуже дорого", - розповів експерт.

Також повідомляється, що компанія Олексія планує орієнтуватися по ситуації, щоб зрозуміти, чи впускають постачальників в Італію і чи випускають.

"Наразі ситуація наступна, у нас машина, яка вантажить з Італії в Україну наші товари - підтвердили завантаження на завтра, на четвер, і в п'ятницю вони відправляються в Україну. Виходячи з цього, у нас точка відліку буде п'ятниця, ми будемо розуміти, чи пускають наших водіїв з Італії в Україну, чи не пускають, або їх можуть не пускати з Італії в Словенію і так далі. Поки такої інформації немає, і її ніхто не підтвердив, тому - в звичайному режимі", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На консульському обліку в Італії перебуває 3,7 тис. українців: хворих коронавірусом не виявлено

Він також підтвердив, що регіони Емілія-Романья, Ломбардія і Венето є найбільш індустріальними в сфері виробництва сантехніки і кераміки.

"Скажімо так, Емілія-Романья, в цьому регіоні розташована величезна кількість плиткових фабрик. Ближче до Венето обробляють натуральний камінь. Це найбільш індустріальні регіони", - додав Олексій.

Він також повідомив, що поки не отримував відмін від клієнтів з української сторони на поставки замовлень.

Українські Національні Новини

Економіка