kerivniki-viddilu-vaktsin-regulyatora-ssha-odnochasno-podali-u-vidstavku-do-chogo-tut-vaktsinatsiya-busternimi-dozami

Керівники відділу вакцин регулятора США одночасно подали у відставку: до чого тут вакцинація бустерними дозами

 • 18724 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Двоє керівників відділу вакцин американського агентства по контролю за безпекою та ефективністю ліків (FDA), відповідальних за розгляд заявок на схвалення вакцин від COVID-19, подали заяви про відставку. Про це УНН стало відомо з матеріалу CNBC.

Деталі

Згідно з офіційною заявою від FDA, директор управління досліджень і аналізу вакцин агентства Маріон Грубер, і заступник директора Філ Крауз покинуть агентство цієї осені.

Цитата

"Велике спасибі Меріон і Філу за весь вклад в агентство, і велике спасибі кожному з вас за все, що ви робите кожен день", - сказав провідний регулятор FDA по вакцинам доктор Пітер Маркс.

Відзначимо, що повідомлення про відставку провідних керівників з'явилися на тлі планів адміністрації президента США Джо Байдена почати масову вакцинацію проти COVID-19 бустерними дозами з 20 вересня, повідомляє Politico.

Видання пише, що між агентством і адміністрацією президента немає координованих дій щодо вакцинальної кампанії.

Зокрема, керівники відділу вакцин йдуть, оскільки вони незадоволені тим, що Центри з контролю і профілактики захворювань (CDC) і їх консультативний комітет беруть участь у прийнятті рішень, які, на їхню думку, повинні прийматися FDA.

Виходячи з розмови з 11 нинішніми і колишніми посадовими особами агентства, і людьми, знайомими ситуацією, Politico повідомляє, що всередині відомства спостерігається зростаюче невдоволення незв'язним процесом адміністрації з реалізації свого плану ревакцинації.

Додамо

З 20 вересня всім американцям будуть запропоновані "бустерні" дози вакцини Covid-19.

За інформацією ЗМІ, в серпні управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) повинно було оголосити про повне схвалення вакцини Pfizer.

Однак в самому FDA відмовилися від коментарів.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я закликала утриматися від бустерних доз вакцин проти коронавірусу до кінця вересня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі сьогодні зберігається "тиша"

     • 11127 переглядiв

    В Ізраїлі виявили стародавню церкву, якій 1500 років

     • 16943 переглядiв

    У Нафтогазі заявили, що українські ПСГ заповнені на 60%

     • 19403 переглядiв