khabar-dlya-nabu-peredbachav-zakrittya-spravi-schodo-burisma-nardep

Хабар для НАБУ передбачав закриття справи щодо Burisma - нардеп

 • 23344 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Гроші, які сьогодні пропонували НАБУ в якості хабара, були виявлені в машині заступника начальника ДПС міста Києва Миколи Ільяшенка. Гроші пропонували за закриття справи щодо компанії Burisma. Про це написав у Telegram нардеп Олександр Дубинський, передає УНН.

"О 18.40 НАБУ заблокувало на виїзді з паркінгу ДПС міста Києва два автомобіля, один з автомобілів належить заступнику начальника ДПС Києва Ільяшенку Миколі Вікторовичу. В автомобілі виявлено 6 млн доларів, які він ніс в НАБУ за закриття кримінального провадження по компанії Burisma, в якій трудився Хантер Байден", - написав Дубінський.

Нагадаємо, детективи НАБУ зафіксували факт надання їм ексчиновником неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Як повідомлялося раніше, син колишнього віце-президента Байдена Хантер в 2014-2019 роках входив до ради директорів Української газодобувної компанії Burisma, яка пов'язана з ексміністром екології Миколою Злочевським.

Байдена-старшого команда чинного президента США звинувачує в просуванні інтересів сина. У той же час, заявляється, що Хантер Байден не є фігурантом розслідувань, які так чи інакше стосуються компанії Burisma і Злочевського.

Також нагадаємо, Генеральний прокурор розповів, що Злочевський фігурує в 13 кримінальних провадженнях. Вони повинні бути передані на розслідування в НАБУ, СБУ і ДБР. Також раніше в Генпрокуратурі повідомили про долю трьох кримінальних проваджень, що розслідувалися щодо Злочевського.

У той же час нардеп Олександр Дубінський заявив, що Burisma була одним з елементів, що пов'язують багаторічні схеми з виведення коштів з українського бюджету на рахунки американських інвестиційних фондів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП