khokey-legioner-donbasu-vidmovivsya-vistupati-v-chempionati-ukrayini-cherez-rasizm

Хокей: легіонер "Донбасу" відмовився виступати в чемпіонаті України через расизм

 • 15260 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Американський хокеїст Джейлен Смерек, який захищає кольори ХК "Донбас", відмовився виходити на лід після расистських образ на свою адресу, повідомляє УНН з посиланням на сторінку гравця у Facebook.

Цитата

Смелек подякував ХК "Донбас" за підтримку у скрутну хвилину та заявив, що не буде виступати в УХЛ допоки хокеїст "Кременчука" Андрій Денискін не буде вилучений з чемпіонату.

"Спершу хочу подякувати всім у світі та усім з хокейної спільноти, зокрема, моїм друзям, родині та минулим товаришам по команді, які звертались до мене, постили, розповсюджували або просто вподобали це відео, щоб показати свою підтримку. Я також хочу подякувати хокейному клубу "Донбас" за все, що вони зробили для мене та за підтримку, яку я отримав від спільноти клубу після інциденту. Такі ситуації дуже складні, і я дуже вірю в те, що треба відстоювати те, що є правильним. Тому я багато думав над тим, що чекає на мене в подальшій кар’єрі, але наразі я вирішив, що візьму особисту відпустку з ХК "Донбас" і не буду грати в Українській хокейній лізі, поки Андрій Денискін не буде відсторонений та не вилучений з чемпіонату", - написав на своїй написав Смерек.

Нагадаємо

В одному з ігрових епізодів між Андрієм Денискіним із "Кременчука" та Нікітою Буценком із "Донбасу" зав'язалась бійка. За словами форварда "містян", він зійшовся в сутичці з Буценком, адже хотів заступитись за воротаря своєї команди. Коли ж бійка скінчилась, то Денискін почув на свою адресу образливі слова та показав американському хокеїсту "Донбасу" Джейлену Смереку жест, наче їсть банан. 

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    "Шахтар" внічию зіграв з "Інтером"

     • 16389 переглядiв

    80 роковини: сьогодні День пам’яті трагедії Бабиного Яру

     • 118335 переглядiв

    29 вересня відзначають Всесвітній день серця

     • 26353 переглядiв