khomchaka-i-tarana-zvinuvatili-v-zrivi-reformi-kharchuvannya-dlya-viyskovikh

Хомчака і Тарана звинуватили в зриві реформи харчування для військових

 • 13036 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. У Збройних силах України зривають реформу харчування. Про це в своєму Facebook написала екскерівниця реформи харчування ЗСУ Діана Петреня, передає УНН.

Так, станом на 7 вересня 45% військовослужбовців так і не перевели на нову систему харчування, інформує Петреня.

"Зараз на новій системі харчування - приблизно 55% військовослужбовців, інші харчуються за старою системою, все з тими ж старими аутсорсерами, які пролобіювали свої інтереси через дозвіл КМУ годувати армію без торгів і всього іншого", - написала вона.

Петреня додала, що нова система харчування "проторгувана" до кінця цього року.

"І вже підходить час починати торги на наступний рік. І я, знаючи, як відбуваються ці торги, запевняю вас - їх треба починати прямо зараз, щоб встигнути до кінця року. Але я щось не бачу ніяких рухів у цьому напрямку", - пише вона.

Петреня передбачає, що аутсорсери вже домовилися, що з наступного року вони будуть годувати всю армію, і нібито тому торги не потрібні.

Нагадаємо, у своєму пості на Facebook від 7 серпня Петреня писала, що переводити армію на нову систему харчування відмовляється Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак і міністр оборони України Андрій Таран.

"Переводити на нову систему відмовляється Хомчак і Таран. І ніяких інших причин не переводити всю армію на нову систему харчування, окрім занесених конвертів від старих компаній годувальників у певні кабінети, я не бачу. І це вже прийняте рішення", - інформувала вона.

Нагадаємо, Служба безпеки України 20 серпня повідомила про випадок кричущої корупції в Збройних силах України. Йшлося про вимагання та отримання хабара в 1 млн грн від підприємців за те, щоб вони могли продати Медичним силам ВСУ медичні маски.

А пізніше стало відомо про те, що Хомчак вимагав від СБУ замовчати інформацію про цей інцидент. За словами Оксани Корчинської, дані про корупцію все ж були розголошені з метою, у тому числі, щоб "справу не зам'яли".

Українські Національні Новини

Політика