kilkist-kiberatak-na-nimetski-kompaniyi-nikoli-ne-bulo-takoyu-velikoyu-welt-am-sonntag

Кількість кібератак на німецькі компанії ніколи не була такою великою - Welt am Sonntag

 • 15335 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Німецькі компанії більше ніж коли-небудь стають об'єктами хакерських атак. Німецька економіка ще ніколи не піддавалася таким серйозним хакерським атакам, як нині. Про це повідомляє видання Welt am Sonntag з посиланням на слова голови відділу безпеки Федеральної асоціації німецької промисловості Маттіаса Вахтера, передає УНН.

Цитата

"Німецька економіка ще ніколи не піддавалася такій серйозній атаці, як сьогодні. Число атак у зв'язку з пандемією коронавірусу зросло, тому що компанії ще більш уразливі в домашньому офісі", - сказав голова відділу безпеки Федеральної асоціації німецької промисловості Маттіас Вахтер.

Деталі

Представники органів безпеки і асоціацій Німеччини підтверджують це.

"Ситуація з погрозами як і раніше дуже напружена і посилюється пандемією, - заявляє Федеральне управління з інформаційної безпеки. - Кібератаки з використанням програмного забезпечення для шантажу грають в цьому головну роль".

Зокрема, в разі хакерських атак з метою розблокування заблокованих комп'ютерних систем тільки після сплати викупу виявляється "підвищена агресивність".

В галузі вважають, що захисні заходи федерального уряду і його підтримка економіки недостатні. Ось чому Федеральна асоціація німецької промисловості розробила всеосяжну концепцію "національну стратегії економічної захисту".

Одне з конкретних вимог полягає в тому, щоб федеральний уряд призначив "координатора по економічному захисту" в ранзі державного міністра або статс-секретаря. Крім того, в рамках державно-приватного партнерства буде створено національний центр економічного захисту, який буде служити сполучною ланкою між органами безпеки і компаніями.

Доповнення

26 червня компанія Microsoft повідомила про нову атаку хакерської групи Nobelium, яка за їхніми даними пов'язана з Росією. Кіберзлочинці атакували IT-компанії, урядові установи, аналітичні центри та фінансові сервіси. Вони зосередили свою атаку на США, Великої Британії, Німеччині, Канаді та інших країнах.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У 2023 році Україна отримає сучасний корвет - Зеленський

     • 27876 переглядiв