kilkist-zhertv-tornado-v-ssha-zbilshilosya-do-84-osib

Кількість жертв торнадо в США збільшилося до 84 осіб

 • 20492 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Щонайменше 84 людини загинули в США після того, як на кілька штатів, у тому числі Кентуккі, обрушилося торнадо. Як повідомляє CNN, влада припускає, що кількість жертв перевищить 100, пише УНН.

Деталі

За повідомленням телеканалу, торнадо "забрав життя щонайменше 84 осіб у шести штатах".

Так, повідомлялося про більш ніж 30 торнадо щонайменше у шести штатах, включаючи Міссурі, Теннессі та Міссісіпі. За словами метеорологів CNN, торнадо поширився на близько 400 км, що зробило його одним з наймасштабніших смерчів за всю історію США.

Як заявив губернатор Кентуккі Енді Бешир, ця серія торнадо стала найбільш руйнівною в історії штату.

Цитата:

“Це була одна з найважчих ночей в історії Кентуккі. Деякі області зазнали ударів, які важко описати словами. Я впевнений, що тут, в Кентуккі, загинули понад 100 осіб", - заявив губернатор Енді Бешир.

Губернатор штату згадав місто Мейфілд на південному заході Кентуккі, як одне міст, де зафіксовані найсильніші пошкодження. Там торнадо обрушилося на фабрику свічок Mayfield Consumer Products в п'ятницю ввечері під час робочого дня. За словами Бешира, всередині перебувало близько 110 осіб, і є побоювання, що там загинули десятки.

“Врятувати вдалося 40 осіб. Під обвалами є бочки з їдкими хімікатами, і буде дивом, якщо всередині знайдуть кого-небудь живого", - заявив губернатор.

Окрім того, зазначається, що в окрузі Воррен серед 12 загиблих були діти.

За інформацією телеканалу, офіційний список загиблих в Кентуккі не був опублікований. Однак, офіційно, станом на вечір, 11 грудня, констатовані випадки смерті в Арканзасі (два), Теннессі (чотири), Іллінойсі (шість) і Міссурі (два).

Контекст

Торнадо сколихнуло шість штатів США. Найбільше постраждав штат Кентуккі. Повідомлялося про те, що загинули не менше 70 осіб. Це торнадо стало найбільш руйнівним в історії штату.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв торнадо в США збільшилося до 84 осіб

     • 20492 переглядiв