kitay-gotuvatime-inozemnikh-astronavtiv-dlya-svoyeyi-kosmichnoyi-stantsiyi

Китай готуватиме іноземних астронавтів для своєї космічної станції

 • 973381 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Китай заявляє, що незабаром розпочне підготовку іноземних астронавтів до польотів на свою нещодавно збудовану орбітальну космічну станцію. Про це пише Сіньхуа, передає УНН.

Деталі

Декілька країн просили доставити їх на станцію Tiangong, сказав офіційний представник програми Чен Шангуан в інтерв'ю державній телекомпанії CCTV.

"Найближчим часом ми почнемо відбирати кандидатів з цих країн для спільних польотів на нашу космічну станцію, і вони зможуть працювати з нашими астронавтами для виконання наукових завдань у космосі", - сказав Чен.

За словами Чена, кандидати пройдуть початковий процес відбору, перш ніж їх доставлять до Китаю для інтенсивного навчання управлінню китайськими космічними кораблями "Шеньчжоу", а також життю та роботі на борту станції.

При вазі близько 66 тонн Tiangong у кілька разів менше від 465-тонної МКС. Tiangong може вмістити до шести астронавтів, хоча на кожну шестимісячну місію на борту може перебувати лише троє.

Доповнення

Китай завершив Tiangong у листопаді. Китай побудував свою власну станцію після того, як його виключили з Міжнародної космічної станції, в основному через заперечення США з приводу тісних зв'язків китайських космічних програм із Народно-визвольною армією, військовим крилом правлячої Комуністичної партії.

У той час як NASA заборонено законом у більшості випадків взаємодіяти з китайською програмою, Пекін співпрацює з Європейським космічним агентством та окремими країнами у космічних проектах.

Китай у 2003 році став третьою державою, яка самостійно відправила астронавта на орбіту після колишнього Радянського Союзу та США. Країна також наголосила на успіхах безпілотних місій: його марсохід Yutu-2 був першим, хто досліджував маловідомий зворотний бік Місяця. Його зонд Chang'e 5 повернув місячне каміння на Землю в грудні 2020 року вперше з 1970-х років, а інший китайський марсохід шукає докази життя на Марсі.

Також розглядається можлива пілотована місія на Місяць.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина розкритикувала план Ізраїлю ввести смертну кару

     • 1059641 переглядiв