kitayski-shkoli-zobovyazali-rozgoloshuvati-informatsiyu-pro-postachalnikiv-produktiv

Китайські школи зобов'язали розголошувати інформацію про постачальників продуктів

 • 8740 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Китай має намір посилити контроль за безпекою харчових продуктів в школах, передає УНН з посиланням на china.org.cn.

Таке рішення ухвалив уряд країни відповідно до недавно оприлюдненими правилами безпеки продуктів харчування. Нові правила вступили в силу з 1 квітня поточного року.

Введення нових правил є обов'язковою вимогою для поліпшення харчування і підвищення стандартів здоров'я в школах, вважають у міністерстві освіти КНР.

Нові правила вимагають від керівництва дитячих садків і середніх шкіл супроводжувати учнів під час обідів. Школи також зобов'язані розголошувати інформацію, що стосується, зокрема, джерел і постачальників продуктів.

Правила заохочують батьків харчуватися в школі разом з учнями, щоб "розвіювати їхні сумніви".

Крім цього, уряд Китаю зобов'язало відомства з нагляду за безпекою харчових продуктів посилити контроль за якістю харчування дітей.

Нагадаємо, влада Києва хоче встановити комунальну монополію на шкільні обіди. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди і передати це право спеціально створеним КП.

У парламенті вже відреагували на ініціативу столичних політиків, запідозривши їх у намірі створити "прокладку" між постачальниками їжі і шкільними закладами.

Також, на думку нардепа Сергія Тригубенка, куди більш дієвим були б посилення тендерних вимог до постачальників дитячого харчування та забезпечити належний контроль за його якістю.

Українські Національні Новини

Новини Світу