kiyanina-vikrili-na-zbuti-personalnikh-danikh-gromadyan-za-2-tis-yevro

Киянина викрили на збуті персональних даних громадян за 2 тис. євро

 • 935699 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Жителю столиці повідомлено про підозру в організації збуту персональних даних сотень тисяч українських громадян за 2 000 євро на місяць. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передає УНН.

Цитата

«Оболонською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці, який налагодив незаконний збут конфіденційної інформації з закритих баз даних (ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік у 2022 році отримав доступ до інформації з баз даних, зокрема Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, банківських структур щодо сотен тисяч українських громадян.

«Надалі зловмисник разом із спільниками створив в Інтернет мережі електронну інформаційну систему та з метою збагачення налагодив збут персональних даних громадян шляхом надання доступу до вказаної системи за 2 000 євро на місяць», - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавав персональні дані понад 20 млн українців: у Києві затримали студента

Прокуратура повідомляє, що підозрюваний особисто зустрічався із зацікавленими особами та після отримання коштів надав їм посилання на зазначений сайт із логіном та паролем для входу.

«Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисника вдалося встановити. Ним виявився 36-річний місцевий мешканець», - інформує прокуратура.

Як вказано, під час обшуків за місцем проживання чоловіка вилучено системні блоки, жорсткі диски та флеш-накопичувачі, на яких зберігалась незаконно отримана конфіденційна інформація, мобільні телефони, посвідчення, печатки, паспорти громадян рф, документація щодо діяльності угруповання, а також грошові кошти у сумі еквівалентній 340 тис. євро.

«Наразі судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застосування застави у розмірі 2 млн гривень», - сказано в повідомленні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Топ-менеджменту "Укртатнафти" оголосили про підозри - СБУ

     • 896678 переглядiв

    Для закупівель армії в Prozorro створять окремий розділ

     • 919850 переглядiв

    Кабмін звільнив керівний склад митниці - нардеп

     • 982449 переглядiв