kiyiv-doluchivsya-do-vsesvitnogo-forumu-kulturi-mist

Київ долучився до Всесвітнього форуму культури міст

 • 1041821 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Київ долучається до World Cities Culture Forum задля захисту та розвитку культури. Участь у форумі дозволяє ділитися та переймати досвід, ідеї та знання щодо ролі культури як важливого принципу сталого майбутнього міст. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської держадміністрації, пише УНН.

Деталі

Участь Києва у форумі дозволить міській владі працювати разом із колегами з понад 40 міст, зокрема Лондона, Лагоса, Нью-Йорка, Токіо та Буенос-Айреса, визначаючи культуру пріоритетом у відбудові міста.

Окрім того, як партнер форуму, міська влада Києва вивчатиме досвід інших міст, що допоможе у відновленні української столиці та її культурних просторів, а світові міста вчитимуться стійкості Києва у відповідь на кризу.

Вітаючи українську столицю із приєднанням до World Cities Culture Forum, мер Лондона Садік Хан віддав належне силі та стійкості жителів Києва.

Цитата

"Ми бачили, як жителі міста використовували культуру, щоб підтримати один одного в цей жахливий час. Я радий вітати представників міста на World Cities Culture Forum", – зауважив Садік Хан.

Доповнення

У грудні 2022 року делегація з Києва побувала в Лондоні, де зустрілася із заступницею мера Лондона з питань культури та креативних індустрій, засновницею та головою World Cities Culture Forum Джастін Сімонз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМожуть сягати десятки мільйонів: Ткаченко про збитки культурній спадщині України унаслідок впідриву Каховської ГЕС

Представники Києва розповіли Джастін Сімонз про вплив війни на культуру та громади, а також висловили бажання приєднатися до глобальної мережі лідерів.

Довідково

World Cities Culture Forum – провідна мережа творчих міст та громадських лідерів із понад 40 міст світу, що охоплює населення кількістю в понад 272 мільйони. Спільнота влад міст обмінюється стратегіями та ділиться найкращими практиками у формуванні культурної політики.

Форум був заснований у 2012 році, щоб допомогти світовим містам працювати разом і вчитися один в одного ставити культуру у пріоритет свого майбутнього планування та інвестицій. Його базовий принцип заснований на твердженні, що культура допомагає підтримувати громади, покращувати здоров'я та добробут, приваблювати туристів та стимулювати економіку.

Нагадаємо, "Будинок з комахами" Марії Станіславської внесли до Держреєстру нерухомих пам’яток України. 

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Київ долучився до Всесвітнього форуму культури міст

     • 1041821 переглядiв

    У Лондоні авто врізалось у школу: загинула 8-річна дівчинка

     • 639204 переглядiв

    30% ринку кави в Україні перебуває в тіні — Гетманцев

     • 749779 переглядiв