klichko-poyasniv-yak-kiyiv-zhitime-u-vipadku-trivaloyi-vidsutnosti-svitla

Кличко пояснив, як Київ житиме у випадку тривалої відсутності світла

 • 1724869 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко у Telegram розповів, як столиця житиме і працюватиме у випадку тривалої відсутності електропостачання, передає УНН.

НАЗЕМНИЙ ТРАНСПОРТ

Кличко повідомив, що у разі повної відсутності електропостачання на всіх маршрутах наземного транспорту, зокрема електротранспорту, будуть працювати автобуси, які будуть перевозити пасажирів безкоштовно. Усі автобусні парки забезпечені необхідним запасом пального та мають автономні джерела енергії. Також на територіях автобусних парків облаштовані пункти обігріву для водіїв. Міська електричка ходитиме. Для цього залізничники підготувалися до її руху з локомотивом на дизельній тязі. Інтервал між поїздами буде орієнтовно 30 хвилин. Канал, де можна дізнатися всю оперативну інформацію про Київську міську електричку, - KyivCityExpress.

МЕТРО

Кличко зазначив, що в умовах повної відсутності електрики рух поїздів метрополітену буде призупинений – підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування та укриття під час повітряної тривоги. Наземні станції будуть зачинені.

На підземних станціях будуть доступні: інтернет-зв’язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода й санітарні вузли. Вхід буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу.

Він зауважив, що середня температура на станціях підземки становить 12-14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко закликав містян не користуватися ліфтом перед плановими відключеннями світла

ПУНКТИ ОБІГРІВУ

Мер нагадав, що найближчий пункт обігріву можна знайти на мапі. Тут також вказані телефонні номери, прізвища відповідальних за них осіб, місткість закладу. Окрім того, дані про те, чи є там кімнати матері та дитини, приміщення для осіб з інвалідністю та приміщення для приймання їжі.

Також Кличко прикріпив пояснення, як завантажити мапу на смартфон. «Щоб орієнтуватися в місті без зв’язку та мобільного інтернету, завантажте на смартфон мапу в додатку Google Maps за інструкцією», - написав Кличко.

ЗВ'ЯЗОК

За словами мера, мобільний зв'язок, у разі відсутності електропостачання, працюватиме в обмеженому режимі: тільки голосовий зв'язок. У метрополітені працюватиме мобільний інтернет (LTE, 3G), на частині станцій - також WI-FI. Працюватиме інтернет і в оптоволоконній мережі.

Інформування через "Київ Цифровий" працюватиме за наявності у користувача інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виїжджати з країни не треба": у Зеленського заспокоїли українців щодо блекауту

БЮВЕТИ

Мер повідомив, що у разі перебоїв із водопостачанням воду можна набрати в бюветних комплексах, які під’єднані до генераторів. Де розташований найближчий до вашого дому бювет, а також статус його підключення до електроенергії, можна дізнатися на мапі бюветів за посиланням

Окрім того, питну воду та воду для інших потреб доставлятимуть в пункти обігріву за необхідності. Місто відпрацювало з комунальними службами транспортування цистерн із водою. Також воду можна буде купити в магазинах, які працюватимуть.

ТРЦ, ТОРГІВЕЛЬНІ МЕРЕЖІ ТА РИНКИ

Кличко зазначив, що без електропостачання у Києві продовжуватимуть працювати окремі торгівельні мережіТРЦ та ринки, а також сільськогосподарські ярмарки. У них можна буде придбати: продукти харчування, воду, побутові та промислові товари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до тривалої відсутності світла і опалення

Окрім того, працюватимуть заклади побутового обслуговування, заклади харчування, СТО і автотовари, приватні медичні заклади.

Наголошується, що графіки роботи в умовах відсутності електропостачання можуть бути скороченими.

АПТЕКИ

Кличко оприлюднив перелік адрес аптек КП «Фармація», які забезпечені резервними джерелами живлення і працюватимуть у разі повної відсутності електропостачання, а також аптек приватної мережі - тут.

ВЕТЕРИНАРНІ КЛІНІКИ

За словами Кличка, ветеринарні лікарні також будуть надавати кваліфіковану допомогу домашнім улюбленцям в умовах відсутності електропостачання. Крім того, продовжить працювати і Служба обліку та реєстрації тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всій Україні ввели аварійні відключення світла

БАНКИ

«Визначений перелік банків столиці надає клієнтам фінансові послуги в умовах тривалої відсутності електропостачання. Як зазначили у Національному банку України, чергові відділення забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики», - зазначив мер.

УКРПОШТА

Кличко повідомив, що за умови повної відсутності електропостачання працюватиме більша частина мережі Укрпошти. Адреси відділень у Києві за посиланням тут.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Київське метро поки не може працювати: причина

     • 1009534 переглядiв

    У Берліні "вибухнув" величезний акваріум з 1500 рибками

     • 812077 переглядiв

    На Запоріжжі внаслідок авіаудару постраждало п'ятеро людей

     • 595015 переглядiв

    Над Дніпропетровщиною збили 10 російських ракет - ОВА

     • 372816 переглядiв