klimkin-prigadav-yak-lavrov-nalivav-kolegam-gorilku-na-peregovorakh-v-minsku

Клімкін пригадав, як Лавров наливав колегам горілку на переговорах в Мінську

 • 16136 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. На початку переговорів у лютому 2015 року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров пропонував своїм німецькому, французькому і українському колезі випити горілки марки "Біловежська". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Коли все починалось, Лавров мене і моїх німецького і французького колег повів у окрему кімнату, замовив пляшку – по-моєму, це було щось накшталт "Біловежська" (марка горілки – ред.) і сказав: давайте почнемо переговори з того, що вип'ємо. На мене так дивиться Лоран Фабіус, французький міністр, і питає: "Можна пити?" Німецький міністр, Франк Вальтер Штанмайєр, який зараз федеральний президент, теж на мене дивиться з іншого кута: "Можна це пити?" Я йому киваю. Але Лавров усім своїм виглядом показував, що він не головний. Ну, ми почали його пресувати одразу втрьох – ідіть до Путіна", - зазначив Клімкін.

За його словами, ці переговори з РФ у Мінську 2015 року, які тривали протягом 18 з половиною годин, є одним з найяскравіших спогадів за весь час його перебування на посаді міністра закордонних справ.

При цьому він додав, що колишній президент Франції Франсуа Олланд навів мало спогадів про ці перемовини у своїй книзі.

Як повідомляв УНН, Кремль вважає ідею про референдум про відносини з Росією внутрішньою справою України. Москва чекає конкретних кроків щодо поліпшення відносин від Києва, але поки не бачить їх.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині чоловік загинув під колесами потягу

     • 10023 переглядiв

    НБУ визначив на понеділок курс долара на рівні 26,47 грн

     • 11830 переглядiв

    Киянина зв'язали, щоб викрасти автомобіль

     • 10377 переглядiв