kndr-zapustila-raketu-velikoyi-dalnosti-na-tli-viyskovikh-navchan-ssha-ta-pivdennoyi-koreyi

КНДР запустила ракету великої дальності на тлі військових навчань США та Південної Кореї

 • 463099 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Північна Корея запустила балістичну ракету далекого радіусу дії в море біля свого східного узбережжя після того, як Пхеньян попередив про "сильну відповідь" на майбутні військові навчання США і Південної Кореї. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Японська влада заявила, що ракета впала у води виняткової економічної зони Японії більше ніж через годину після запуску. Це свідчить про те, що зброя була однією з найбільших ракет Північної Кореї, пише видання.

Військові Південної Кореї, що ракета дальнього радіуса дії була запущена з району Сунан поблизу Пхеньяна. Зазначається, що у Сунані розташований міжнародний аеропорт Пхеньяну, звідки КНДР провела більшість своїх останніх випробувань міжконтинентальних балістичних ракет.

Перший ракетний запуск Північною Кореєю з 1 січня стався після того, як у п’ятницю Пхеньян пригрозив "безпрецедентно наполегливою, сильною" відповіддю, на тлі того, як Південна Корея та Сполучені Штати готуються до щорічних військових навчань у межах зусиль протистояти зростаючим ядерним і ракетним загрозам КНДР.

Згідно з відеозаписами північнокорейських державних ЗМІ з параду 9 лютого, Пхеньян, можливо, створив військовий підрозділ, якому доручено експлуатувати нові міжконтинентальні балістичні ракети. На параді також продемонстрували більше міжконтинентальних балістичних ракет, ніж будь-коли раніше.

Нагадаємо

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати та Південна Корея розширюють військові навчання у відповідь на загрози з боку КНДР. Він запевнив Сеул, що Вашингтон буде використовувати весь спектр можливостей для захисту союзника

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщину за добу ворог обстріляв 65 разів, є жертва

     • 408058 переглядiв