kolaboranti-danilchenko-ta-stremousov-propagandist-azaronok-ta-podruzhzhya-pyeskovikh-khto-potrapiv-do-chornogo-spisku-yes

Колаборанти Данильченко та Стремоусов, пропагандист Азарьонок та сім'я Пєскова: хто потрапив до «чорного списку» ЄС

 • 243736 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У п'ятницю, 3 червня, на сотий день війни в офіційному журналі ЄС було опубліковано шостий пакет економічних та персональних санкцій ЄС проти росії та її союзника – білорусі. Про те, хто з «відомих діячів» опинився під європейськими санкціями, пише УНН.

Деталі

Так, до списку потрапили 65 фізосіб з росії або пов'язаних з рф. Як уже писав УНН, зокрема, до нього увійшли діти спікера голови кремля дмитра пєскова, Єлизавета та Микола, та Тетяна Навка, дружина пєскова.

Крім того, під санкції потрапила Аліна Кабаєва, яка, як зазначено, "тісно пов'язана із президентом володимиром путіним".

ЄС наклав санкції на 44 осіб з особового складу та командування 64-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії росії, винних у звірствах, що мали місце в Бучі та Маріуполі. Під санкціями також — начальник національного центру управління обороною росії михайло мізінцев.

Також до списку потрапив депутат сергій савостьянов, який вважає що країни Прибалтики, а також Польща, Молдова та Казахстан мають бути "демілітаризовані та денацифіковані" росією, і керівник роскомнагляду андрій липов.

Крім того, Євросоюз запровадив обмеження проти громадян України, які пішли на співпрацю з окупантами у Херсоні. Серед них, зокрема, колишній мер міста Володимир Сальдо, так званий «заступник глави військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Кирило Стремоусов та гауляйтер Мелітополя Галина Данильченко, а також Сергій Черевко та Тетяна Кузьмич.

Під санкції також потрапили три «журналісти» пропагандистської агенції «РІА Новини».

Також у списку дружина російського мільярдера Андрія Мельниченка Олександра, власник ВАТ «Незалежна Нафтогазова компанія» та член ради директорів «Роснафти» Едуард Худайнатов, син Євгена Пригожина Павло, а також співзасновник та генеральний директор групи компаній «Яндекс» Аркадій Волож.

У «білоруський» список потрапили 12 фізосіб, включаючи голову ГУБОЗіКу Андрія Паршина, пропагандистів Андрія Сича, Миколу Долю, Ігоря Тура, Людмилу Гладку та Григорія Азарьонка. Під санціями тепер знаходиться гендиректор «Білоруськалія» Іван Головатий. Сама компанія також потрапила під санкції.

Додамо

Так, Рада ЄС сьогодні, 3 червня, прийняла рішення запровадити шостий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії та білорусі за повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Так, передбачено часткове нафтове ембарго проти росії – відмова від російської нафти займе від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших нафтопродуктів, з "тимчасовим" дозволом транспортування трубопроводами.

Також ЄС поширює чинну заборону на надання спеціалізованих послуг з обміну фінансовими повідомленнями (SWIFT) ще на три російські кредитні установи - найбільший російський банк "Сбербанк", Московський кредитний банк та Россільгоспбанк - та Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Доповнення

Що входить у шостий пакет санкцій ЄС проти рф - список.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У "лнр" та "днр" блокують доступ до месенджера Viber

     • 115533 переглядiв