komanduvach-oos-na-donbasi-perebuvayut-11-tisyach-rosiyskikh-viyskovikh

Командувач ООС: на Донбасі перебувають 11 тисяч російських військових

 • 9382 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У складі ворожих військових формувань на окупованому Донбасі перебувають11 тис. російських військових, а основу їх озброєння складає радянська техніка. Про це розповів командувач Операції генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє УНН з посиланням на сторінку ООС у Facebook.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань – першого та другого армійських корпусів загальною чисельністю близько 32 тис. осіб, 11 тис. з яких – росіяни. Керівні посади цих формувань обіймають кадрові офіцери та генерали Збройних сил Росії", - підкреслив Наєв.

Він також зауважив, що ці дані стосуються не "добровольчого ополчення так званих "ЛНР/ДНР", а регулярних підрозділів, які підпорядковуються штабу восьмої загальновійськової армії. Вона дислокується в місті Новочеркаську Російської Федерації.

"Основу їхнього озброєння становить радянська техніка, втім, не рідкість на частково окупованих територіях і сучасне російське озброєння, зокрема, засоби радіоелектронної боротьби "Репеллент", "Житель", "Шиповник-Аеро". Саме за допомогою цих комплексів російсько-окупаційні війська перешкоджають роботі БПЛА СММ ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і на глибину до 60 км від лінії розмежування на території, контрольованій Урядом України", - додав командувач ООС.

Нагадаємо, 26 грудня бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 1 випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. 

Раніше повідомлялося, що за час ООС Україна повернула під свій контроль декілька населених пунктів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ритуальні служби приїжджають раніше "швидкої"

     • 19342 переглядiв

    Ломаченко став кращим боксером року за версією Boxingtalk

     • 13958 переглядiв

    Радикальне оновлення в Instagram обурило користувачів

     • 11496 переглядiв

    Україна видала Росії тіло засудженого бойовика "ЛНР"

     • 21993 переглядiв

    Працівникові АЗС відірвало пальці вибухом гранати

     • 11352 переглядiв