kompaniia-google-znyshchyt-konfidentsiini-veb-dani-dlia-vrehuliuvannia-kolektyvnoho-pozovu

Компанія Google знищить конфіденційні веб-дані для врегулювання колективного позову

 • 23769 переглядiв

Google погодилася видалити або анонімізувати мільярди записів даних, зібраних під час сеансів приватного перегляду веб-сторінок, щоб врегулювати позов на суму 5 мільярдів доларів, який звинувачує Google в неналежному відстеженні користувачів в режимі інкогніто.

Американська компанія Google погодилась видалити або анонімізувати мільярди записів даних з метою врегулювання судового спору в США. Про це передає УНН із посиланням на The Hill та та Neue Zürcher Zeitung.

Деталі

Google погодилась знищити "мільярди записів даних", зібраних під час сеансів приватного перегляду, щоб врегулювати колективний позов, який звинуватив технічного гіганта в неналежному відстеженні людей, які думали, що переглядають Інтернет приватно.

Згідно з поданою в понеділок заявою до суду, вартість пропозиції становить п'ять мільярдів доларів США. Це вартість даних, що зберігаються в Google, які компанія повинна буде видалити, а також даних, які їй більше не буде дозволено збирати. Зазначені 5 млрд є також сумою збитків, яку група користувачів відсудила у Google у 2020 році, після того, як звинуватили компанію в незаконному відстеженні їхньої поведінки в інтернеті за допомогою функції інкогніто.

 Відповідно до твердження групи користувачів, аналітика, файли cookie та додатки Google давали змогу відстежувати людей, які встановлювали в браузері Google Chrome режим інкогніто.

На початку цього тижня, Google прийняла рішення змінити повідомлення, яке з’являється на початку кожного сеансу "режиму анонімного перегляду".

В рамках угоди Google також повинен дозволити користувачам режиму інкогніто блокувати сторонні файли cookie протягом наступних п'яти років.

Компанія оголосила про мирову угоду, яка не вимагає від компанії жодних виплат. Однак за громадянами залишається право подати позов про відшкодування збитків у рамках мирової угоди.

Ми раді врегулювати цей позов, який ми завжди вважали безпідставним. Спочатку позивачі хотіли отримати 5 мільярдів доларів, а отримали нуль

- сказав речник Google Хосе Кастаньєда.

Нагадаємо

Генеральний директор Google Сундар Пічаї оголосив про необхідність структурних змін у компанії та більш жорсткого регулювання систем штучного інтелекту після суперечок щодо упереджених та абсурдних відповідей чат-ботів Google.

Напередодні парламентських виборів у Європейському Союзі компанія Google планує запустити кампанію з боротьби з дезінформацією в п'яти країнах ЄС. 

Google та ШІ: компанія анонсувала перезапуск інструмент для створення зображень Gemini AI 26.02.24, 18:09

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі