korabel-iz-10-trupami-migrantiv-pribilo-do-beregu-sitsiliyi

Корабель із 10 трупами мігрантів прибило до берегу Сицилії

 • 28783 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Човен з тілами 10 мігрантів, знайдених мертвими в морі, прибув до Сицилії в п'ятницю разом із десятками інших мігрантів. Про це інформує УНН з посиланням на заяву організації "Лікарі без кордонів".

Деталі

Екіпаж судна Geo Barents, яким керує благодійна організація "Лікарі без кордонів" (MSF), знайшов трупи на переповненому човні.

Вважається, що вони померли від задухи після того, як провели 13 годин на нижній палубі човна, де відчувався сильний запах пального, йдеться у заяві MSF.

Серед мігрантів – переважно з Африки – 61 неповнолітній, наймолодшому – лише 10 місяців.

"Ми сподіваємося, що вони отримають всю необхідну допомогу", - йдеться в повідомленні MSF у Twitter, додавши, що загиблі тепер матимуть "гідне поховання".

Близько 186 людей, врятованих у трьох окремих операціях у міжнародних водах, висадять у Мессіні, порту на південному італійському острові, повідомляє MSF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Франциск закликав ЄС не відправляти мігрантів назад через "нелюдські умови"

Додамо

Останніми тижнями в Італії спостерігається різке збільшення кількості мігрантів на човнах, і останні масові прибуття спричиняють додатковий тиск на уряд прем’єр-міністра Маріо Драгі.

За даними міністерства внутрішніх справ, цього року в Італії висадилися близько 59 702 мігрантів, у порівнянні з 32 476 за той же період 2020 року.

MSF повідомила, що понад 1 200 людей загинули під час небезпечних морських подорожей до Європи у 2021 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу