korabel-privid-siv-na-milinu-bilya-beregiv-myanmi

"Корабель-привид" сів на мілину біля берегів М'янми

 • 17920 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Гігантський іржавий контейнеровоз Sam Ratulangi PB 1600, який востаннє бачили близько 10 років тому, сів на мілину біля узбережжя М'янми. Місцева поліція обшукує судно, намагаючись знайти пояснення тому що з ним сталося, передає УНН з посиланням на BBC-Україна.

Повідомляється, що на початку цього тижня судно помітили місцеві рибалки, коли воно дрейфувало поблизу узбережжя штату Янгон.

"На кораблі не було моряків чи товарів", - заявила поліція штату Янгон.

Представники влади та військово-морського флоту піднялися на корабель у четвер, після того як він сів на мілину, додали в поліції.

У заяві, опублікованій на Facebook, поліція штату Янгон заявила, що корабель "викинуло на берег" (і він був) під індонезійським прапором".

Корабель, побудували у 2001 році, його довжина понад 177 метрів, повідомляє веб-сайт Морського руху, який фіксує пересування суден по всьому світу.

Востаннє корабель зафіксували біля узбережжя Тайваню у 2009 році.

Це перший зареєстрований випадок покинутого судна, яке з'явилося у водах М'янми, повідомляє агентство AFP.

Як повідомляв УНН, 18 серпня Міністерство закордонних справ Грузії повідомило про те, що пропав корабель під панамським прапором, на якому перебувають 17 грузинських моряків. За даними відомства, зв'язок з судном Pantelena IMO 9321469, що перевозить нафту, був втрачений 14 серпня. Востаннє контакт був зафіксований біля західного узбережжя Африки, в Гвінейській затоці.

Українські Національні Новини

Новини Світу