koruptsiya-v-energetitsi-zapisi-rozmov-kryuchkova-z-surkisami-peredani-v-nabu

Корупція в енергетиці: записи розмов Крючкова з Суркісами передані в НАБУ

 • 8110 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Редакція проекту журналістських розслідувань "Схеми" передала детективам Національного антикорупційного бюро аудіозаписи телефонних розмов голови "ХК "Енергомережа" Дмитра Крючкова із заступником голови парламентської фракції БПП Ігорем Кононенком та бізнесменами Ігорем і Григорієм Суркісами, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода", передає УНН.

Аудіозаписи телефонних розмов були передані у відповідь на запит НАБУ.

"НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів "Запоріжжяобленерго", у межах якого вже повідомило про підозру бізнесменові Дмитру Крючкову. За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, в тому числі, обговорюють і цю угоду", - пише видання.

Журналістське розслідування про виведення коштів "Запоріжжяобленерго", "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго", контрольний пакет яких належить державі, було оприлюднено 28 березня.

Зокрема, журналісти опублікували записи телефонних розмов братів Суркісів з Крючковим. Аудіо свідчить про ймовірну причетність братів Суркісів і Крючкова до афер з "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго", яка обійшлася Україні в понад 1,4 млрд грн.

Судячи з розмов, у Крючкова регулярно давали вказівки відвозити різні суми грошей в офіс братам Суркісам.

На окремих аудіозаписах "Схем" зафіксовано, зокрема, прохання від співмешканки Крючкова завезти гроші в офіс братам Суркісам обсягом 600 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Суркіс готує російське громадянство для Крючкова, щоб запобігти його екстрадиції з Німеччини в Україну.

На ці дані свого часу відреагував директор НАБУ Ситник, який заявив, що інформація передана до Німеччини.

Також нагадаємо, детективи НАБУ довели незаконність угод "Енергомережі" у всіх судових інстанціях.

Українські Національні Новини

Економіка