kuleba-milyoni-ukrayinskikh-ditey-pozbavleni-ditinstva-cherez-impersku-pukhlinu-putina

Кулеба: мільйони українських дітей позбавлені дитинства через імперську пухлину путіна

 • 265234 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН заявив, що мільйони українських дітей позбавлені дитинства через імперську пухлину російського диктатора володимира путіна. Він закликав країни-члени ООН спільно вимагати від росії список українських дітей, вивезених до росії, передає УНН. 

Цитата

"Чому мільйони українських дітей позбавлені дитинства? Просто тому, що путін у голові має імперську пухлину. Тому що росія своєю нездоровою політичною метою завдає страждання дітям. У вас є діти. Ви ніколи не захочете, щоб вони пережили таке пекло. Жодна дитина на планеті - ні в Україні, ні в іншій будь-якій країні на планеті - не заслуговує на таке. Жодні політичні цілі не можуть виправдати сліз дитини", - звернувся Кулеба до країн світу на засіданні.

Деталі

Міністр наголосив, що через повномасштабне вторгнення рф близько 7,5 мільйона українських дітей "позбавлені нормального життя", За його словами, майже третина з них є внутрішньо або зовнішньо переміщеними особами, окупанти вбили принаймні 494 дітей, ще 1052 - отримали поранення, а щонайменше 379 вважаються зниклими безвісти під час бойових дій.

"Прямо зараз росія продовжує масові викрадення та депортацію українських дітей. Гидкий злочин, який нагадує геноцид, і путін і його уповноважений з прав людини вже за це мають понести постати перед МКС. Сьогодні 19 474 дітей незаконно переміщені, з них 4390 сиріт або тих, хто був позбавлений батьківського піклування. Лише 383 дитини повернулися до своїх рідних родин. Десятки тисяч як і раніше з нетерпінням чекають на нашу допомогу", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає від росії негайно надати список незаконно переміщених дітей - Кулеба

У цьому контексті міністр зазначив, що Україна вітає рішення Генерального секретаря ООН Антоніу Гетерреша включити російські збройні сили та пов'язані з ними збройні формування у додаток до своєї доповіді про дітей та збройні конфлікти за тяжкі злочини, скоєні ними щодо дітей в Україні.

"Ми повинні спільно вимагати, щоб росія негайно надала список дітей, вивезених з України, та надала доступ до них для міжнародних правозахисних та моніторингових місій. росія має звільнити українських дітей та повернути їх сім'ям", - підсумував Кулеба.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, Саудівська Аравія і Туреччина намагаються укласти угоду про повернення українських дітей, вивезених до росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сильна спека становить зростаючий ризик для здоров'я - ООН

     • 465666 переглядiв

    Середня глобальна температура б'є рекорд щодня з 3 липня

     • 325904 переглядiв

    У Відні заборонили барбекю через ризик лісових пожеж

     • 555957 переглядiв

    Кіпер: узбережжя Чорного моря лишається зоною небезпеки

     • 230771 переглядiв