kuleba-obgovoriv-z-blinkenom-podalshu-dopomogu-ssha-u-sferi-bezpeki-ukrayini

Кулеба обговорив з Блінкеном подальшу допомогу США у сфері безпеки Україні

 • 149428 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен провів розмову із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Вони обговорили, зокрема подальшу допомогу у забезпеченні безпеки для України та глобальну продовольчу кризу, спричинену рф. Про це повідомляє Держдепартамент США, передає УНН.

Цитата

«Держсекретар Ентоні Дж. Блінкен сьогодні поговорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебой, щоб обговорити подальшу допомогу США у забезпеченні безпеки України, оскільки вона захищає свій суверенітет та територіальну цілісність перед жорстокою та неспровокованою війною росії», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що держсекретар і міністр закордонних справ Кулеба поділилися оновленою інформацією про зусилля щодо врегулювання глобальної кризи продовольчої безпеки, викликаної вторгненням путіна, зазначивши, що кремль продовжує використовувати продукти харчування як зброю та поширює неправдиві заяви про санкції США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відповіли на шантаж росії щодо розблокування українських портів в обмін на зняття санкцій

«Держсекретар знову наголосив, що Сполучені Штати, їх союзники та партнери продовжуватимуть тісно координувати свої дії для підтримки України та усунення глобальних наслідків обраної кремлем війни», - відзначиться у повідомленні.

Доповнення

США можуть найближчими днями схвалити передачу Україні систем MLRS.

Українські Національні Новини

Політика