kuleba-rosiya-povinna-prodovzhiti-dialog-schob-dovesti-vidsutnist-planiv-schodo-novikh-viyskovikh-diy

Кулеба: Росія повинна продовжити діалог, щоб довести відсутність планів щодо нових військових дій

 • 15570 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Для того, щоб довести відсутність планів щодо подальших військових дій, Росія повинна продовжити діалог в усталених форматах. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю німецькому виданню BILD, пише УНН.

Цитата:

“Я впевнений, що Росія має продовжити переговори. Росіяни стверджують, що не планують жодних нових військових дій. Якщо вони хочуть довести серйозність своїх слів, вони мають продовжити діалог в усталених форматах”, - заявив Кулеба.

Деталі

Очільник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що за роки війни модель поведінки російського лідера Володимира Путіна вже стала очевидною. “Він зупиняється лише там, де його зупиняють, та розуміє лише мову сили”, - сказав Кулеба.

“Як я вже казав, наша сила — у нашій єдності, тому ми спільно працюємо над подальшим впровадженням трирівневого пакету стримування”, - додав Кулеба.

Дипломат наголосив на необхідності демонстрування Росії неприйнятної ціни, яку їй доведеться заплатити за подальшу агресію, залучаючи Москву в дипломатичний процес та примушуючи до дипломатії замість застосування сили.

Додамо

Кулеба наголосив, що Україна та західні партнери працюють над спільним планом щодо стримування російської агресії, який складається з трьох рівнів: сильної дипломатії задля деескалації, розробки низки болючих економічних санкцій та поглиблення оборонної співпраці з Україною.

Доповнення

Українська влада і західні партнери звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Переговори з РФ відбулися з США, НАТО і ОБСЄ - у межах російсько-американського діалогу на високому рівні в Женеві 10 січня, потім на засіданні Ради Росія-НАТО 12 січня в Брюсселі, а 13 січня у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

14 січня Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс ухвалив рішення про прийняття України та Грузії, але не встановлював термінів прийому.

Українські Національні Новини

Політика