kuleba-rozkritikuvav-nato-kazhe-pitannya-vstupu-ne-na-chasi

Кулеба розкритикував НАТО. Каже, питання вступу – не на часі

 • 184543 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Зараз Україна повністю зосереджена на перемозі у війні, а не вступі до НАТО. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю ведучій телеканалу CNBC Хедлі Гембл у Давосі, яке транслювалось у прямому ефірі, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, міністр прокоментував наміри Фінляндії та Швеції приєднатися до Альянсу, при цьому згадавши які відмовки використовували в НАТО при аналогічному запиті України.

«Я не думаю, що путін має якісь серйозні важелі, щоб завадити Фінляндії або Швеції стати членами НАТО. І це ще раз доводить, що всі міркування про те, що Україна не готова до вступу, чи НАТО не готова, не ґрунтуються на конкретних заслугах. Вони засновані на політичному розумінні того, кому з нами місце, а кому – немає», – вважає міністр.

Говорячи про Фінляндію, він зазначив, що НАТО збирається прийняти до свого складу країну, яка протягом багатьох сотень кілометрів межує з росією, при цьому нікого в Альянсі не хвилюють аргументи, що наводяться путіним, про швидкість дольоту ракет і близькість військових баз НАТО до столиці рф.

«Коли мова заходить про Україну, як тільки ви порушуєте це питання - ви відразу отримуєте сотні аргументів про те, чому це неможливо. Люди казали, що наша армія не готова. Подивіться на нашу армію. Зараз це найсильніша армія в Європі», - наголосив дипломат.

Так, на його думку, щойно в НАТО ухвалюють відповідне політичне рішення, всі проблеми вирішуються самі собою. Однак, доки це рішення не прийнято, ви «чуєте сотні аргументів, чому це неможливо».

«Ми розуміємо, як такі справи ведуться, але я вважаю, що багато хто в НАТО втратив моральний і професійний ґрунт, щоб робити будь-які коментарі щодо України», - сказав Кулеба.

Також ведуча поцікавилася, чи вірить він, що Україна колись стане частиною НАТО.

Цитата

«Зараз я зосереджений зовсім на інших речах. Наразі ми повністю зосереджені на перемозі у війні. Мої люди, мої експерти з НАТО критикують мене за те, що я говорю, що НАТО нічого не зробила з початку війни. Вони кажуть, що я маю бути більш конструктивним. Але я конструктивний. Моя думка дуже проста. Ми бачимо, як союзники допомагають Україні, бачимо, як група союзників НАТО допомагає нам. Але на початку війни народ України, це були суспільні настрої, вірив, що НАТО – це потужна сила, а ЄС здатний лише висловлювати різний рівень занепокоєння. Але війна – це завжди випробування, яке зриває маски. І ми всі побачили справжні обдиччя», – відповів міністр.

«Ми побачили революційні, новаторські рішення, прийняті Європейським Союзом, на прийняття яких не очікували навіть вони самі. І ми бачимо, як НАТО як альянс, як інститут відсувається на другий план і не робить буквально нічого, - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи стане Україна наступною: ексглава МЗС розповів про найшвидший шлях та умови набуття членства країни в НАТО

Українські Національні Новини

Політика