kuleba-v-oon-putin-vidkrito-zaperechuye-pravo-ukrayini-na-isnuvannya

Кулеба в ООН: Путін відкрито заперечує право України на існування

 • 148923 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Світ знаходиться в центрі найбільшої кризи безпеки в Європі з часів Другої світової війни. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на засіданні Генасамблеї ООН, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Сьогодні я звертаюся до вас від імені понад 40 мільйонів українців, які хочуть жити тільки в мирі і процвітанні. Не в страху, не в залякуванні, не під російським вогнем, бомбами і обстрілами. В даний час ми знаходимося в центрі найбільшої кризи безпеки в Європі з часів Другої світової війни. Ця криза була створена і роздувається однією стороною в односторонньому порядку -Російською Федерацією", - заявив міністр.

Деталі

За його словами, звинувачення Росії на адресу України абсурдні: Україна ніколи нікому не погрожувала і ні на кого не нападала, ніколи не планувала і не планує ніяких подібних дій.

Україна ніколи не планувала і не планує ніяких військових наступів на Донбасі, підкреслив міністр, як і не було і немає ніяких провокацій або диверсій.

"Абсурдно припускати, що Україна могла підготуватися до чого-небудь подібного і чекати кілька місяців, поки Росія збере величезні військові сили вздовж наших кордонів, щоб приступити до здійснення таких передбачуваних планів. Цей абсурд суперечить елементарній логіці", - зазначив міністр.

Не менш абсурдними він вважає звинувачення в тому, що Україна пішла на ескалацію, отримуючи оборонну зброю у своїх партнерів. Єдиною причиною для України посилити свою оборону є триваючі і плановані військові і політичні дії Росії, підкреслив дипломат.

Цитата

“Фактично, у своєму зверненні на цьому тижні президент Росії Владмир Путін відкрито заперечував право України на існування. Ті, хто може подумати, що я перебільшую, як міністр закордонних справ України, повинні просто послухати цю жахливу промову. З важким серцем ми всі повинні визнати похмуру реальність нового агресивного і реваншистського правління, що піднімається над Європою", - додав Кулеба.

Додамо

Українська влада і західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації. Стурбованість посилилася, коли 11 лютого Сполучені Штати заявили, що російське вторгнення в Україну може відбутися "в будь-який час".

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав "незалежність" так званих "ЛНР" і "ДНР" на сході України.

Указ передбачає введення російських військ на територію Донбасу для "функцій з підтримки миру".

Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону і загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення. Однак, після рішення глави Кремля від 21 лютого заговорили про додаткові обмежувальні заходи щодо РФ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада збільшила бюджет на безпеку та оборону України

     • 155411 переглядiв

    Найяскравіші новинки від Apple у 2021 році

     • 169818 переглядiв

    Бум у НАБУ: ще один детектив придбав квартиру за мільйон

     • 301200 переглядiв