latviya-vede-borotbu-z-dogovirnimi-matchami-zatrimano-pidozryuvanikh

Латвія веде боротьбу з договірними матчами: затримано підозрюваних

 • 9330 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Латвійські правоохоронці затримали двох підозрюваних у маніпуляціях спортивними змаганнями, передає УНН з посиланням на kriminal.lv.

Підозрювані були затримані в межах кримінального провадження, розпочатого в червні 2019 року. Допомогу і сприяння в розслідуванні правоохоронцям надають Латвійська футбольна федерація (LFF) і Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA).

"Наявна в розпорядженні поліції інформація свідчить про те, що ці особи намагалися впливати на результати ігор, попередньо домовляючись про хід ігор, а також домовляючись про бажаний результат в спортивних тоталізаторах з метою отримання матеріальних благ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окремі рішення УАФ в боротьбі з договірними матчами не мають аналогів у світі

Затримані є гравцями вищої ліги та першої ліги. Раніше ці люди не потрапляли в поле зору поліції. Також повідомляється, що щодо обох підозрюваних застосовані не пов'язані з позбавленням волі запобіжні заходи.

Нагадаємо, що проти ФК "Рига" розпочато кримінальний процес: за зарплати "в конвертах" і ухилення від сплати податків.

Відзначимо, що звинувачення у несплаті податків шляхом виплат неофіційних заробітних плат (з офшорів) вже років 5 звучать на адресу і столичного ФК "Динамо".

При цьому, податкові перевірки роками не "бачили" порушень з боку столичного ФК у веденні подвійної бухгалтерії. Однак, у минулому році щодо керівництва ФК таки відкрили кримінальне провадження - за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Сьогодні слідство ДБР у цій справі триває.

Українські Національні Новини

Спорт