lishe-9-ukrayinskikh-zarobitchan-obirayut-rosiyu-dlya-roboti-za-kordonom-doslidzhennya

Лише 9% українських заробітчан обирають Росію для роботи за кордоном - дослідження

 • 17553 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. В Україні лише 9% потенційних трудових мігрантів обирають Росію в якості країни для роботи за кордоном. Такі дані були оприлюднені під час презентації дослідження Міжнародної асоціації з міграції (МОМ) з питань міграції та торгівлі людьми, передає кореспондент УНН.

"Лише 9% потенційних трудових мігрантів, тобто тих, хто вже знайшов чи планує знайти роботу за кордоном, обирають для себе Росію. Найбільшою популярністю в українців користується Німеччина (43%), на другому місці Польща(35%), а на третьому – Чехія (23%). Таким чином, порівняно з 2017 роком, зросла популярність Чехії та Німеччини і знизилась привабливість Росії до 9%", - йдеться у дослідженні.

Також зазначається, що 65% постраждалих через торгівлю людьми, що були зареєстровані МОМ від початку цього року – зазнали експлуатації на території Російської Федерації.

"Саме в Росії досить поширеним є неофіційне працевлаштування трудових мігрантів", - сказала Інна Волосевич, що проводила дослідження.

Дослідження з питань міграції та торгівлі людьми в Україні, Молдові, Білорусі та Грузії було проведене InfoSapiens на замовлення представництва МОМ в Україні у червні-серпні 2019 року. Воно було проведене на базі національного репрезентативного опитування "Омнібус" методом особистих інтерв'ю вдома у респондентів. Обсяг вибірки в Україні становить 2000 респондентів, у Молдові - 1106, у Білорусі - 1041, у Грузії - 1001. Вибірка репрезентує населення старше 18 років (старше 16 років в Україні) за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном (без урахування неконтрольованих урядом територій в Молдові, Україні та Грузії).

Нагадаємо, більшість українців назвали масову еміграцію найбільшою загрозою для країни.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З 1 травня ціна на газ для населення буде ринковою - Оржель

     • 19922 переглядiв

    У Карпатах вже намело до 15 см снігу

     • 41853 переглядiв

    В Одесі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора

     • 15449 переглядiв