litak-vms-ssha-proletiv-cherez-tayvansku-protoku-pislya-togo-yak-tse-zrobila-kitayska-armiya

Літак ВМС США пролетів через Тайванську протоку після того, як це зробила китайська армія

 • 444320 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Патрульний літак ВМС США пролетів у четвер через Тайванську протоку після дводенних китайських військових навчань на півдні від острова, який Пекін вважає суверенною китайською територією, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

7-й флот ВМС США заявив, що морський патрульно-розвідувальний літак P-8A Poseidon, який також використовується для протичовнових місій, пролетів через протоку в міжнародному повітряному просторі.

Пекін був обурений військовими місіями США через вузьку протоку, найчастіше військовими кораблями, але іноді й літаками, заявивши, що Китай "володіє суверенітетом, суверенними правами і юрисдикцією" над водним шляхом.

Тайвань і США заперечують це, стверджуючи, що це міжнародний водний шлях. 

"Діючи в Тайванській протоці відповідно до міжнародного права, Сполучені Штати підтримують навігаційні права і свободи всіх країн", - йдеться в заяві.

Доповнення

Як напередодні повідомляв УНН, Китай направив маневрувати кораблі ВМС та велику групу військових літаків, включно з винищувачами та бомбардувальниками, до Тайваню. Про це повідомило міністерство оборони острова в середу перед його щорічними військовими навчаннями, спрямованими на захист від можливого вторгнення.

Китай вважає самовладний Тайвань своєю власною територією, і в останні роки продемонстрував своє невдоволення політичною діяльністю на Тайвані, збільшивши кількість військових літаків, відправлених до острова. Минулого року КНР почала відправляти свої кораблі ВМС і безпілотники, які кружляли поблизу острова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі