lobisti-perekonuvali-genprokuraturu-zakriti-spravu-burisma-telizhenko-v-intervyu-dzhuliani

Лобісти переконували Генпрокуратуру закрити справу Burisma: Теліженко в інтерв'ю Джуліані

 • 17911 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані, активно підтримує свого клієнта перед майбутніми виборами в країні, в черговому відео на своєму YouTube-каналі показав бесіду з ексдипломатом, політичним консультантом в США і Канаді Андрієм Теліженком. Розмова їх торкнулася, зокрема, діяльності компанії Burisma і ексміністра екології Миколи Злочевського, передає УНН.

"Переведу тему розмови на компанію, яка не отримала уваги, якої вона заслуговує - Blue Star Strategies. Це лобісти, і це лобісти, що підтримують демократів. Люди працюють на Біла Клінтона, і вони лобіюють на боці демократів. Незабаром після того, як була укладена угода між Злочевським та Байденом про те, що сина Байдена наймуть (до ради директорів Burisma - ред.), в якості хабара Байдену, щоб заручиться його захистом, Blue Star Strategies була найнята компанією Burisma, і до сьогоднішнього дня вони все ще працюють з Burisma?" - запитав Джуліані у Теліженка.

Той підтвердив, а також розповів, що в кінцевому підсумку був найнятий в Blue Star Strategies після служби в посольстві України в США, де пропрацював з 2016 по 2017 рік.

"І це Байден попросив їх провести аудит, аналіз Burisma, до того, як його син увійшов до ради директорів?" - запитав адвокат Трампа.

Теліженко знову підтвердив, додавши, що "вони (Burisma - ред.) вийшли сухими з води".

"Це в 2014 році? Вони вийшли сухими з води, і це в той час як Злочевський покинув країну, і, ймовірно, прихопив з собою мільйони?" - запитав Джуліані.

Колишній дипломат уточнив - йдеться про 5 мільярдів доларів, підтвердивши, що коли Злочевський був міністром екології, він сам собі видавав дозволи на розробку газових родовищ в Україні.

У той же час, за його словами, Blue Star Strategies зробили висновок, що Burisma діяла законно.

"Навіть не дивлячись на те, що було відкрито кримінальну справу на початку 2014 року, в квітні 2014 року, а потім відкрито ще три, щоб отримати гроші назад, 23 мільйони доларів", - запевнив Теліженко.

За його словами, саме це допомогло Blue Star Strategies укласти контракт з Burisma, і ця співпраця триває досі.

Теліженко також розповів Джуліані, що його робота для Blue Star Strategies полягала, почасти, в організації зустрічей.

"З Генеральним прокурором, це вірно. (Мета зустрічей - ред.) - обговорити з офісом прокурора закриття кримінальної справи проти Burisma, показати їм, що вони програють справу, показати що вони не повинні розслідувати справу - просто відпустити його і закрити", - сказав ексдипломат.

Він також показав глядачам каналу лист компанії з проханням організувати зустріч з в.о. Генпрокурора України в березні 2016 року.

Як повідомляв УНН, напередодні адвокат колишнього Генпрокурора України Віктора Шокіна Олександр Телешецький заявив, що Державне бюро розслідувань внесло в ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення - тиск на Шокіна з боку ексвіце-президента США Джозефа Байдена. У той же час ім'я Байдена в ньому не фігурує.

Нагадаємо, син колишнього віце-президента Байдена Хантер в 2014-2019 роках входив до ради директорів Української газодобувної компанії Burisma, яка пов'язана з ексміністром екології Миколою Злочевським.

Байдена-старшого команда чинного президента США звинувачує в просуванні інтересів сина. У той же час, заявляється, що Хантер Байден не є фігурантом розслідувань, які так чи інакше стосуються компанії Burisma і Злочевського.

Також нагадаємо, Генеральний прокурор розповів, що Злочевський фігурує в 13 кримінальних провадженнях. Вони повинні бути передані на розслідування в НАБУ, СБУ і ДБР. Також раніше в Генпрокуратурі повідомили про долю трьох кримінальних проваджень, що розслідувалися щодо Злочевського.

У той же час нардеп Олександр Дубінський заявив, що Burisma була одним з елементів, що пов'язують багаторічні схеми з виведення коштів з українського бюджету на рахунки американських інвестиційних фондів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині загорівся дитячий атракціон

     • 11846 переглядiв

    В Одесі почали готуватися до туристичного сезону 2020 року

     • 16236 переглядiв

    У ДБР сьогодні допитали Порошенка в двох справах

     • 17981 переглядiв

    Рівень споживання алкоголю в світі виріс на 70%

     • 28699 переглядiв

    На лікарняні у січні спрямували 816 млн грн

     • 12837 переглядiв