lukashenko-zayaviv-scho-belavia-litatime-do-krimu

Лукашенко заявив, що Белавіа літатиме до Криму

 • 17752 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Білоруська авіакомпанія "Белавіа" літатиме до Криму, коли це буде потрібно Мінську, заявив в інтерв'ю самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Його слова наводять російські ЗМІ, інформує УНН.

Цитата

"Ми полетимо тоді, коли нам потрібно буде. На жаль, не через Україну. У два рази, напевно, коло чи півтора буде далі", - сказав він.

Деталі

За словами Лукашенка, у Криму є білоруський санаторій: "Якщо нам треба буде перевезти наших людей, а у нас там і санаторій свій. Слухайте, у нас руки розв'язані".

Додамо

Сьогодні Лукашенко заявив, що Крим "де-факто та де-юре став російським" після референдуму 2014 року. Він пообіцяв на знак офіційного визнання відвідати острів.

Що передувало

Відносини Києва і Мінська ускладнилися в серпні минулого року. Після початку акцій протесту білоруської опозиції, невдоволеної підсумками президентських виборів, і не признаної перемоги Лукашенка, Україна висловила підтримку протестуючим.

Крім того, після екстреної посадки лайнера авіакомпанії Ryanair в Мінську 23 травня через повідомлення про мінування, яке в подальшому не підтвердилося, Україна приєдналася до різкого засудження дій Мінська з боку ЄС і США. Зокрема, Україна заборонила білоруським авіакомпаніям використовувати український повітряний простір.

1 червня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва пропрацюють питання про відкриття авіарейсів до Криму.

2 червня перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що українська сторона введе санкції в разі, якщо білоруські літаки почнуть літати до Криму. За її словами, відповідальність за можливі рестрикції буде лежати тільки на Лукашенку.

Українські Національні Новини

Суспільство