makron-obgovoriv-iz-zelenskim-nadannya-frantsiyeyu-garantiy-bezpeki-ukrayini

Макрон обговорив із Зеленським надання Францією гарантій безпеки Україні

 • 140065 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові у вівторок із українським колегою Володимиром Зеленським обговорив питання надання Францією гарантій безпеки Україні. Про це йдеться у релізі, опублікованому Єлисейським палацом за підсумками переговорів, пише УНН.

Цитата

«Президенти також обговорили гарантії безпеки, які Франція могла б надати Україні в рамках міжнародної угоди, щоб забезпечити дотримання суверенітету та територіальної цілісності країни», - сказано у заяві.

Раніше

Як писав УНН, сьогодні Зеленський повідомив про те, що мав "тривалу і насичену" розмову з Макроном.

Нагадаємо

Після закінчення переговорів української та російської делегацій у Стамбулі про припинення війни в Україні представники Києва заявили, що рф запропонували створити нову систему гарантій безпеки. Це має бути договір, який ратифікуватимуть парламенти країн, що підписали, заявив у вівторок, 29 березня, голова української делегації, керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Як гаранти він назвав країни-члени Ради Безпеки ООН (Велику Британію, Китай, росію, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль). За його словами, дані гарантії тимчасово не працюватимуть в окупованому Криму та у непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей.

Українські Національні Новини

Політика