makron-ogolosiv-u-frantsiyi-viyskovu-operatsiyu-dlya-borotbi-z-koronavirusom

Макрон оголосив у Франції військову операцію для боротьби з коронавірусом

 • 13446 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон вчора, 25 березня, відвідав військово-польовий госпіталь для хворих COVID-19 у місті Мюлуз і оголосив про проведення операції “Стійкість” за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Le Figaro.

“Операція називається ”Стійкість“. З цієї новою місією, покладеною на армію, оголошеною в середу ввечері з військового госпіталю Мюлуза, глава держави Еммануель Макрон хотів ще раз підняти бойовий дух у "війні“, оголошеній проти коронавірусу”, - пишуть у виданні.

Так, військові виконуватимуть санітарні, логістичні та захисні функції, а також координуватимуть усі дії, що вживаються армією в підтримку колективної боротьби з епідемією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський схвалив ратифікацію договору з Францією з морської безпеки України

Повідомляється, що ця операція буде проводитися окремо від операції “Вартовий”, яка як і раніше зосереджена на своїй контртерористичній місії.

Президент Макрон закликав до національної єдності в боротьбі з коронавірусом, а також пообіцяв серйозні фінансові вливання в сектор охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Франція через коронавірус виводить своїх солдатів з Іраку.

Українські Національні Новини

Новини Світу