makron-pidtverdiv-zelenskomu-scho-zayavku-ukrayini-na-chlenstvo-v-yes-bude-rozglyanuto-u-chervni-yeliseyskiy-palats

Макрон підтвердив Зеленському, що заявку України на членство в ЄС буде розглянуто у червні - Єлисейський палац

 • 94156 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові у вівторок підтвердив українському колезі Володимиру Зеленському, що заявку України на членство у Європейському Союзі буде розглянуто на засіданні Європейської Ради у червні. Про це йдеться у релізі, опублікованому Єлисейським палацом за підсумками переговорів, пише УНН.

Цитата

«Президент Республіки також підтвердив Президенту Зеленському, що заявка України на членство в Європейському Союзі буде розглянута на засіданні Європейської Ради у червні на підставі думки, яку Комісія надасть Європейському Союзу, та у дусі, вираженому на Версальському саміті, на якому всі країни-учасниці заявили, що Україна є частиною європейської сім'ї, - сказано у релізі.

Деталі

Повідомляється також, що Макрон обговорив із Зеленським ситуацію в Україні на місцях, зокрема у Маріуполі, де триває евакуація із заводу «Азовсталь», та потреби України.

Макрон, як повідомляється, підтвердив свою повну рішучість реагувати на всі прохання про підтримку, висловлені Україною, зокрема щодо оборонної техніки, палива, гуманітарної допомоги, економічної та фінансової підтримки.

"Він підтвердив, що постачання зброї Францією продовжуватиметься і збільшуватиметься у найближчі дні та тижні, так само як і постачання гуманітарного обладнання. Минулими вихідними було доставлено 13 додаткових автомобілів швидкої допомоги, що збільшило обсяг гуманітарної допомоги, доставленої з 24 лютого, більш ніж на 800 тонн", - заявили в Єлисейському палаці.

Крім того, згідно з релізом, президенти обговорили проблему продовольчої безпеки та можливі шляхт експорту українських зернових.

Також, як повідомляється, що було обговорено питання надання Україні гарантій безпеки.

Раніше

Як писав УНН, раніше сьогодні Зеленський повідомив про те, що мав "тривалу і насичену" розмову з Макроном.

Українські Національні Новини

Політика