makron-vidkladaie-vizyty-do-ukrainy-cherez-te-shcho-khoche-vidvidaty-krainu-z-vidchutnymy-rezultatamy-politico

Макрон відкладає візити до України через те, що хоче відвідати країну “з відчутними результатами” - Politico

 • 81310 переглядiв

Президент Франції Еммануель Макрон продовжує відкладати свій візит в Україну, оскільки хоче скоординувати дії з союзниками і приїхати "з відчутними результатами"

Президент Франції Еммануель Макрон продовжує відкладати свій візит до України через те, що він хоче "приділити необхідний час" для обговорень із союзниками, щоб він міг відвідати Україну "з відчутними результатами". Про це повідомляє видання POLITICO, передає УНН.

Деталі

Як зазначає видання, президент Франції Еммануель Макрон відклав давно запланований візит в Україну через напруженість із союзниками через його все більш агресивні коментарі щодо росії. Візит кілька разів відкладався і спочатку планувався на лютий, а потім був перенесений на середину березня.

У Макрона підтвердили візит президента Франції в Україну в найближчі тижні 11.03.24, 09:16

Замість того, щоб поспішати до Києва, Макрон тепер хоче "приділити необхідний час" для обговорень із союзниками, щоб він міг відвідати Україну "з відчутними результатами". Потрібно трохи часу, щоб укласти різні коаліції та їхні оперативні зобов'язання з нашими партнерами

- сказав виданню французький дипломат на умовах анонімності.

Також у Єлисейському палаці відкидають припущення, що занепокоєння безпекою зіграли роль у відтермінуванні після того, як росіяни вдарили по Одесі під час візиту до міста прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Прем'єр Греції після побаченого удару рф по Одесі: "У всіх нас є послання для кремля"07.03.24, 15:28

 Нагадаємо

Президент Франції Еммануель Макрон активно підтримує Україну і закликає до поразки росії, усвідомлюючи, що Європа повинна користуватися стратегічною автономією і нарощувати свій військовий потенціал за відсутності безпекової парасольки США. 

Популярні

Новини по темі

Запорізький напрям: ССО показали як HIMARS б’є по ворожій РЕБ

 • 27174 переглядiв

У російському Тольятті набирає обертів партизанський рух "АТЕШ"

 • 24982 переглядiв