makron-vistupiv-za-prodovzhennya-dialogu-z-putinim-dlya-pidgotovki-miru-shlyakhom-peregovoriv

Макрон виступив за продовження діалогу з путіним, для підготовки "миру шляхом переговорів"

 • 210195 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у четвер захищав свою політику підтримки діалогу з росією після її вторгнення в Україну, заявивши, що Туреччина не повинна бути єдиною державою, яка розмовляє з Москвою, і вже має бути проведена підготовка до мирних переговорів. Про це пише AFP, передає УНН.

Що передувало

Макрон неодноразово розмовляв з путіним з того часу, як Москва почала наступ на Україну в лютому, а їхня остання розмова відбулася 19 серпня після тривалої паузи.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, з яким Макрон мав непрості стосунки, тим часом активно прагне відігравати роль посередника, особисто зустрічаючись як з путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським.

Цитата

"Хто хоче, щоб Туреччина була єдиною світовою державою, яка продовжує вести переговори з росією? - заявив президент на зустрічі французьких послів у Єлисейському палаці.

"Ми не повинні піддаватися будь-якій формі хибної моралі, яка б зробила нас безсилими", - додав він.

"Робота дипломата полягає у тому, щоб розмовляти з усіма, особливо з людьми, з якими ми не погоджуємося. І тому ми продовжуватимемо це робити в координації з нашими союзниками".

Деталі

Макрон стверджує, що світові держави вже мають готуватися до "миру шляхом переговорів", щоб покласти край конфлікту, який триває понад півроку, наголосивши при цьому, що Київ має визначити терміни та умови.

"Ми не маємо готуватися до довгої війни. Ми повинні уникати ескалації та готуватися до миру", - сказав він.

"Підготовка миру означає переговори з усіма сторонами, у тому числі, як я робив лише кілька днів тому і робитиму це знову, з росією".

Він сказав, що такого миру шляхом переговорів не буде на умовах "Україна була б підпорядкована, якби ми кинули її напризволяще. Але ми не можемо дозволити росії виграти цю війну у військовому відношенні, завоювавши територію і водночас продемонструвавши поразку міжнародного порядку та наших цінностей на основі агресії".

Він також попередив, що Європа має зберігати єдність, наголосивши, що деякі країни закликають до більш войовничої позиції або думають про односторонні заходи.

"Ми не маємо допустити, щоб Європа була розділена цією війною. Ключове значення має європейська єдність. Поділ Європи був однією з цілей війни для росії", - вважає президент.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Війська Ефіопії та Еритреї почали наступ на Тиграй

     • 316463 переглядiв

    Представники МАГАТЕ залишаться на Запорізькій АЕС

     • 168468 переглядiв

    Візові обмеження ЄС для росіян "сміхотворні" - пєсков

     • 196613 переглядiв