mayemo-prityagnuti-do-vidpovidalnosti-ne-lishe-verkhivku-putinskogo-rezhimu-golova-sbu-vidreaguvav-na-pidriv-grebli-kakhovskoyi-ges

"Маємо притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму" - голова СБУ відреагував на підрив греблі Каховської ГЕС

 • 263169 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Україна має притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців, заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк, коментуючи підрив російською окупаційною владою греблі Каховської ГЕС, пише УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Так, розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ст. 441 (екоцид).

Цитата

“Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів”, – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Наразі слідчі Служби безпеки разом із співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області.

Окремо СБУ спільно з представниками Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів встановлюють детальні обставини підриву греблі ворогом.

Доповнення

Міністерство закордонних справ України вийшло із заявою щодо терористичного акту росії на Каховській ГЕС і ініціює низку заходів, зокрема, скликання Україною термінового засідання Ради Безпеки ООН, а також закликає країни "Групи семи" та ЄС розглянути питання нових далекосяжних санкцій проти рф, зокрема на російську ракетну індустрію та атомну галузь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі