medykamenty-dlia-izrailskykh-zaruchnykiv-i-palestyntsiv-prybuvaiut-do-hazy-v-ramkakh-uhody-ukladenoi-z-katarom

Медикаменти для ізраїльських заручників і палестинців прибувають до Гази в рамках угоди, укладеної з Катаром

 • 33463 переглядiв

В рамках угоди, укладеної за посередництва Катару, в Газу були доставлені медикаменти для ізраїльських заручників і палестинців. Обмін включає медикаменти для ізраїльських заручників в обмін на медикаменти і допомогу для палестинського цивільного населення.

Медикаменти для ізраїльських заручників і палестинців прибули до Гази. Про це повідомляє МЗС Катару, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Катар виступив посередником в угоді між Ізраїлем і ХАМАС про постачання життєво необхідних медикаментів до Сектора Газа. Угода була укладена у вівторок і передбачає доставку медикаментів ізраїльським заручникам, яких утримує ХАМАС у Газі, в обмін на медикаменти і гуманітарну допомогу палестинському цивільному населенню.

За останні кілька годин медикаменти і допомога надійшли в сектор Газа на виконання угоди, оголошеної на користь цивільних осіб в секторі, включаючи заручників

- написав речник МЗС Катару д-р Маджед Аль-Ансарі в соціальній мережі X.

Ліки покинули Доху в середу і попрямували до Єгипту, а потім були доставлені в Газу, повідомило міністерство.

Ізраїль та ХАМАС домовилися про постачання медикаментів та гуманітарної допомоги до Гази17.01.24, 01:47

Усама Хамдан, представник Хамасу в Лівані, заявив, що угода залежить від того, чи буде достатньо медикаментів для палестинців у Газі на додаток до ізраїльських заручників. ХАМАС обумовив, що на кожну коробку ліків, передану заручникам, палестинці в Газі повинні отримати 1 000 коробок.

Угода була досягнута після закликів родичів понад 100 заручників, які, як вважають, залишаються живими в Газі, про те, щоб медикаменти потрапили до їхніх близьких.

Міністр оборони Ізраїлю окреслив нову стратегію війни в секторі Газа04.01.24, 21:47

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі