merkel-nazvala-sche-dekilka-prichin-dlya-provedennya-samitu-yes-rosiya

Меркель назвала ще декілька причин для проведення саміту ЄС-Росія

 • 16571 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що саміт Європейського союзу з Росією має відбутися, оскільки президенту Росії Володимиру Путіну необхідно безпосередньо сказати, що кібератаки не є підставою для продуктивних відносин. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Я вважаю, що краще не просто поговорити між собою, а й поставити перед російським президентом ці речі і сказати, що "на такій основі плідна співпраця не може відбуватися", - заявила канцлер.

Деталі

За словами Меркель, лідери ЄС визначили проблеми, які вони хочуть вирішити з Росією, і доручили чиновникам ознайомитися з форматами та умовами, при яких можуть тривати переговори з Москвою.

Крім побоювань ЄС з приводу російського впливу в Білорусі і в Україні, Меркель перерахувала роззброєння і майбутнє Сирії та Лівії як питання, які необхідно "обговорити з президентом Росії, чи можна прийти до спільних результатів".

Нагадаємо

24 червня, виступаючи в Бундестазі, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність прямого діалогу Євросоюзу з Кремлем, щоб сформулювати порядок денний загальних стратегічних інтересів з Росією, а також виробити єдині механізми відповіді на політику Москви.

Однак лідери Європейського союзу відкинули заклик Меркель провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Але незважаючи на це, пропозицію Німеччини підтримав президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ініціатива відновлення проведення самітів між Європейським Союзом і Росією є небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Меркель розчарована негативним ставленням до пропозиції про відновлення "прямого контакту" Євросоюзу з Росією, а також зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним на високому рівні.

Українські Національні Новини

Політика