mi-mayemo-buti-natsileni-na-putina-ta-yogo-otochennya-noviy-ministr-oboroni-nimechchini-zaklikala-posiliti-personalni-sanktsiyi-proti-rf

Ми маємо бути націлені на Путіна та його оточення: новий міністр оборони Німеччини закликала посилити персональні санкції проти РФ

 • 28938 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Новий міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт виступає з посилення персональних санкцій проти Кремля. Про це вона розповіла в інтерв'ю для Bild am Sonntag, коментуючи ситуацію на кордоні РФ і України, передає УНН.

Цитата

“Зрозуміло: агресор - Росія. Ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити ескалацію. Це також включає загрозу жорстких санкцій. Ми повинні використовувати весь набір інструментів, який ми маємо. Прямо зараз ми повинні бути націлені на Путіна і його оточення. Винні в агресії повинні відчувати особисті наслідки, наприклад, що вони більше не можуть їхати на Єлисейські поля в Париж за покупками", — сказала Ламбрехт.

Деталі

За її словами, потрібно вичерпати всі варіанти дипломатії та економічних санкцій.

"І всі подальші кроки повинні бути чітко узгоджені в Альянсі", - додала вона.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Захід роз'яснити санкції проти Москви у разі російського вторгнення.

Контекст

Висловлювання Кулеби прозвучали всього через кілька годин після того, як Росія виступила з розгорнутими вимогами до США і НАТО припинити розширення на схід і фактично оголосила всі колишні радянські республіки, включаючи Україну, недоступними для західних військових союзів або співпраці.

Раніше помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США готові обговорювати з Росією переданий їй список вимог щодо гарантій безпеки, але Вашингтон має і власні пропозиції.

Зміст цього списку з восьми пунктів, переданого американській владі, російське МЗС розкрило 17 грудня.

Зокрема, Росія вважає, що США не повинні створювати військові бази на території країн, що раніше входили в СРСР, і закликає Вашингтон прийняти зобов'язання виключити подальше розширення НАТО в східному напрямку. Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що переговори з Росією з безпеки повинні відбуватися за участю партнерів США в Європі. В Євросоюзі підкреслили, що Росія повинна приймати і поважати право інших країн вибирати свою зовнішню політику і союзи, в які вони хотіли б вступити.

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв'язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика