mi-zaklali-mitsniy-fundament-dlya-togo-schob-ukrayina-zrobila-krok-do-chlenstva-v-yes-kuleba

Ми заклали міцний фундамент для того, щоб Україна зробила крок до членства в ЄС - Кулеба

 • 726600 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Україна дипломатично заклала міцний фундамент для того, щоб зробити дуже важливий крок до членства в Європейському Союзі. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Щодо членства в ЄС. Я думаю, що ми заклали міцний фундамент, дипломатично скажу, для того, щоб Україна зробила дуже важливий крок до членства в Європейському Союзі, і зробила його до кінця цього року», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що над цим працює вся дипломатична команда Президента.

«Уряд працює, парламент.Але роботи дуже багато, все може зірватися в будь-який момент. Тому дуже важливо, щоб всі сторони, і Україна, і ЄС свою домашню роботу максимально філігранно провели», - розповів Кулеба.

Доповнення

Україна розраховує отримати у червні позитивну проміжну оцінку Європейської комісії щодо прогресу країни на шляху до ЄС.

Україна подала заявку на членство в ЄС у лютому 2022 року та отримала статус кандидата в ЄС у червні 2022 року.

У грудні повідомлялося, що ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні.

Президент Зеленський закликав Євросоюз ухвалити рішення про початок уже цього року переговорів щодо приєднання України до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей

     • 727624 переглядiв

    В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу

     • 5339761 переглядiв