minenergo-zaklikaye-politikiv-ne-zagravati-z-vibortsyami-na-temi-tarifiv

Міненерго закликає політиків не загравати з виборцями на темі тарифів

 • 9883 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Спроби окремих політиків заробити електоральні симпатії традиційно базуються на болючих для кожного українця темах: підвищенні тарифів, ризику зриву опалювального сезону. Про це заявили в Міненерго, передає УНН.

Та мало хто з таких політиків озвучує проблеми, які накопичилися в енергосистемі. Зокрема щодо зношеності енергомереж, яка сягає 50% до 70% і призводить до каскадних аварій і перебоїв в енергопостачанні, зазначають у відомстві.

"В Україні один з найгірших у Європі показників SAIDI (середньої тривалості перерв в електропостачанні), що доходить вже до 700 хв на рік. Така ситуація є критичною для безпеки енергомереж і задоволення потреб українських споживачів в електроенергії", - наголошують в Міненерго.

Водночас спроби промислового лобі залишити собі статус - кво і продовжити експлуатацію енергомереж в Міненерго назвали неприпустимими та безперспективними.

"Національною радою реформ, очолюваною Президентом України, було одноголосно підтримано впровадження ефективного RAB-регулювання, яке запустить механізм модернізації енергомереж. Визначено, що сьогоднішні калькуляції НКРЕКП не відповідають дійсному стану справ і жодним чином не сприяють вирішенню проблеми зношеності енергомереж, а відповідно, мають бути переглянуті в інтересах споживачів, а не промислового лобі", - зазначили в Міненерго.

Там зауважили, що зрив опалювального сезону, яким напередодні виборів лякають окремі політики, може бути лише в тому випадку, якщо промислове лобі й надалі буде "вичавлювати останнє" з енергомереж України, позбавляючи українців електроенергії.

"Водночас запевняємо, що цього року Україна гарантовано входить у зиму з рекордними запасами палива та стабільними тарифами", - резюмували в Міненерго.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ була оприлюднена фейкова інформація про підняття тарифів.

Українські Національні Новини

Політика