minenerho-u-yes-zaiavyly-shcho-ne-zatsikavleni-u-prodovzhenni-kontraktu-na-tranzyt-hazu-z-rosiianamy

Міненерго: у ЄС заявили, що не зацікавлені у продовженні контракту на транзит газу з росіянами

 • 26747 переглядiв

Комісар ЄС з питань енергетики повідомила Україні, що ЄС не зацікавлений у продовженні контракту на транзит газу з росією і зосереджений на підтримці України та зменшенні залежності від російського газу.

Європейський комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон повідомила українську сторону, що ЄС не зацікавлений у продовженні контракту про транзит газу з рф. Про це повідомили у Міненерго за підсумками зустрічі з єврокомісаром міністра енергетики України Германа Галущенка 13 лютого, пише УНН.

На зустрічі обговорювалася співпраця у питаннях газового транзиту. 

Повернення до звичних відносин з росією неможливе. ЄС не зацікавлений у продовженні контракту про транзит газу з росіянами. Ми готувалися до закінчення цього контракту протягом двох років, відколи почалися маніпуляції на газовому ринку, і у нас є альтернативні варіанти для забезпечення безпеки постачання. Наразі наш основний фокус - забезпечення максимальної підтримки України та якнайшвидша відмова від російського газу

- сказала Сімсон.

Єврокомісар наголосила, що європейські країни працюють над заповненням своїх газових сховищ та диверсифікацією постачань.

Обговорили питання інтеграції енергетичних ринків України до ринків ЄС: Галущенко зустрівся з єврокомісаром з питань енергетики13.02.24, 15:24

Популярні

Новини по темі

Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

 • 26019 переглядiв

Окупанти підтверджують знищення "цезаря кунікова" - ГУР

 • 22709 переглядiв