ukenru
ministr-natsionalnoyi-bezpeki-izrayilyu-nakazav-znesti-budinki-palestintsiv-u-skhidnomu-yerusalimi-pid-chas-ramadanu

Міністр національної безпеки Ізраїлю наказав знести будинки палестинців у Східному Єрусалимі під час Рамадану

 • 1096542 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір наказав поліції продовжити знесення «незаконно збудованих» палестинських будинків в окупованому Східному Єрусалимі під час священного для мусульман місяця Рамадан, повідомила в понеділок ізраїльська громадська телерадіокомпанія KAN, передає УНН.

Контекст

Рамадан, під час якого мусульмани постять від світанку до заходу сонця, має розпочатися наприкінці цього місяця.

В останні роки Ізраїль не зносив будинки під час Рамадану, щоб уникнути напруженості у відносинах із палестинцями.

У той час як палестинці розглядають ізраїльську політику знесення будівель як спробу витіснити їх зі Східного Єрусалиму та посилити ізраїльську окупацію міста, ізраїльська влада вважає ці будинки незаконно збудованими без дозволу.

Тим часом ізраїльська газета Yedioth Ahronoth повідомила, що ізраїльська поліція попередила Бен-Гвіра, що місяць посту Рамадан може бути надзвичайно нестабільним, оскільки вони вже напружені до краю через напруженість на окупованому Західному березі.

Бен-Гвір дотримується вкрай правих поглядів на палестинців і закликає до їхнього переміщення. Він неодноразово приєднувався до ізраїльських поселенців під час штурму комплексу мечеті Аль-Акса у Східному Єрусалимі.

У листопаді 2022 року президент Ізраїлю Ісаак Герцог попередив, що «весь світ стурбований» вкрай правими поглядами Бен-Гвіра.

Додамо

Ізраїль окупував Східний Єрусалим під час арабо-ізраїльської війни 1967 року. Він анексував все місто у 1980 році, що ніколи не визнавалося міжнародним співтовариством.

Міжнародне право розглядає і Західний берег, і Східний Єрусалим як окуповані території та вважає будь-яку діяльність із будівництва там єврейських поселень незаконною.

Українські Національні Новини

Новини Світу