ministr-oboroni-nimechchini-sudit-pro-kitay-za-yogo-diyami-a-ne-za-slovami

Міністр оборони Німеччини: "Судіть про Китай за його діями, а не за словами"

 • 1167714 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус скептично поставився до планів Китаю щодо припинення війни в Україні, передає УНН.

Цитата

«Коли я чую повідомлення - і я не знаю, чи відповідають вони дійсності, - згідно з якими Китай може планувати постачання безпілотників-камікадзе до росії і водночас представляти мирний план, то я пропоную судити про Китай за його діями, і це не слова », - сказав він німецькій громадській телерадіокомпанії Deutschlandfunk.

Що передувало

У п'ятницю міністерство закордонних справ Китаю опублікувало документ із викладом позиції, закликаючи до відновлення мирних переговорів та припинення односторонніх санкцій, а також наголошуючи на своїй незгоді із застосуванням ядерної зброї.

Але Пекін досі уникав вживати слово «вторгнення» і дипломатично та економічно підтримує Москву.

Західні офіційні особи також висловили стурбованість з приводу того, що Китай може розглядати можливість надання росії смертоносної військової допомоги. Пекін відкидає це звинувачення.

Михайло Подоляк у суботу розкритикував Китай за «ставку на агресора» після того, як Пекін повторив заклик до політичного врегулювання війни в Україні.

Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що це «добре», що Китай бере участь у мирних зусиллях, оголосивши про плани відвідати Пекін у квітні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі