ministr-oboroni-v-ukrayini-perebuduyut-vms

Міністр оборони: в Україні перебудують ВМС

 • 10373 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В Україні планують повністю перебудовувати Військово-морські сили Збройних сил України, а у пріоритетних завданнях – розвиток інфраструктури. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк, передає УНН.

"У нас взагалі питання розвитку ВМС – це питання дуже серйозного перегляду. Тому що, як відомо, вийшла з Криму дуже невелика частина (моряків - ред.), деякі з них звільнилися після цього. І нам треба повністю перебудовувати ВМС. Тобто, це не питання тільки особового складу, це взагалі питання розбудови ВМС", - зазначив Загороднюк.

За його словам, розвиток ВМС переглянуть і будуть запроваджувати нову концепцію. На перебудову підуть роки, але почнуть її швидко.

"Тому що придбання кораблів і взагалі інфраструктури – це дуже дорого і дуже довго. Якщо, наприклад, будувати один корабель – це декілька років. Звичайно, можна купувати. Як ви знаєте, ми отримуємо кораблі з Америки. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами", – наголосив міністр.

За його словами, пріоритетним стане розвиток інфраструктури та особового складу.

"В першу чергу, це розвиток інфраструктури. Є таке питання, як розвиток бойової інфраструктури та унеможливлення заходу ворожих сил з моря. Це перше. І, звичайно, розвиток самих кораблів. Тобто нарощування спроможностей. І також це розвиток особового складу, тренування, зміна доктрини", – розповів глава Міноборони.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала подання Президента України Володимира Зеленського про призначення на посаду міністра оборони України Андрія Загороднюка.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр оборони: в Україні перебудують ВМС

     • 10373 переглядiв

    У Грузії оголосили мораторій на помилування

     • 10140 переглядiв

    Через слідчі дії у Дніпрі перекриють рух на Новому мосту

     • 13560 переглядiв

    В Україну вже прибуло понад 200 паломників-хасидів

     • 29031 переглядiв

    Зеленський призначив дев’ять суддів

     • 18417 переглядiв