minoboroni-rumuniyi-zayavilo-scho-rosiyska-raketa-ne-peretinala-povitryaniy-prostir-krayini

Міноборони Румунії заявило, що російська ракета не перетинала повітряний простір країни

 • 726720 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Міністерство оборони Румунії заявило, що ракета, запущена росією поблизу Крима, пролетіла над повітряним простором Молдови, "жодного разу не перетинаючи" повітряний простір Румунії. Про це інформує УНН з посиланням на сайт відомства.

Цитата

"Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила в п'ятницю, 10 лютого, повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля російської федерації, поблизу Кримського півострова, найімовірніше, крилату ракету, яка розвивалася в повітряному просторі України, Республіки Молдова та знову увійшла в повітряний простір України, жодного разу не перетинаючи повітряний простір Румунії", - йдеться в заяві.

Деталі

Повідомляється, що найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована "приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону".

У міністерстві уточнили, о 10:38 два літаки МіГ-21 LanceR ВПС Румунії зі складу бойової служби Повітряної поліції під командуванням НАТО, які в цей час виконували навчальний політ, були перенаправлені в північний район Румунії, щоб відреагувати на ситуацію. Через дві хвилини "ситуація прояснилася", і два літаки продовжили свою початкову місію.

Доповнення

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний в п’ятницю вранці підтвердив, що дві ракети, запущені росією з Чорного моря, перетнули повітряний простір Румунії та Республіки Молдова.

У Міноборони Молдови підтвердили інформацію про перетин російською ракетою повітряного простору країни.

Нагадаємо

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат коментуючи спростування Румунії про перетин ракетою рф її повітряного простору зазначив, що будуть надані матеріали з радарів, які це підтвердять.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла ще 61 полеглого захисника

     • 663160 переглядiв

    У Туреччині з-під завалів врятували українку з 4-річним сином

     • 859585 переглядiв

    Наразі повітряна тривога ймовірно пов'язана з МіГ-31 – Ігнат

     • 680714 переглядiв

    Знищено 61 із 71 російської ракети - Головнокомандувач

     • 4877209 переглядiв